Altınova’da birbirinden renkli etkinlilerin yer aldığı ‘Yaz Şenliği’ başlıyor

Altınova Belediyesi, sıra gecesi, tulum, kemençe, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) ve ünlü sanatçı Hasan Yılmaz’ın sahne alacağı Altınova Yaz Şenliğinin tarihini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 00:00
https://www.yalovahayat.com/

Birbirinden eğlenceli aktivitelerle Altınova halkına unutulmaz bir şenlik yaşatacak olan program 6 Temmuz Cumartesi günü Hersek Plajında gerçekleştirilecek. Sıra gecesi, tulum ve kemençe dinletisi, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) gösterileri ve ünlü sanatçı Hasan Yılmaz’ın konseriyle Altınova bu yaz eğlenceye doyacak.

 

Sünnet şöleni düzenlenecek

Yaz şenliği programında Altınovalı çocuklar için sünnet şenliği düzenlenecek. Toplu sünnet şöleni ile birlikte erkekliğe ilk adımın Altınova Yaz Şenliği programında atılacağını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Sosyal belediyecilik kapsamında bir geleneğimize daha sahip çıkıyoruz. Geleneklerimizde evlatlarımızın, anne ve babalarımızın mutluluğuna ortak olacağız.” dedi.

Birbirinden farklı etkinlikler

Altınova Yaz Şenliği programında Bulgaristan, Kıbrıs, Gürcistan, Güney Kore, Kolombiya ve Makedonya’dan gelen folklor ekipleriyle, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) halk dansları gösterisi sunacak. Ücretsiz çiğköfte ikramının olacağı etkinlikte sıra gecesi ekibi, tulum ve kemençe ekipleri sahne alacak. Program Ankara havaları seslendiren Ünlü Sanatçı Hasan Yılmaz’ın sahnesi ile sona erecek.

 

Başkan Fazlaca, vatandaşları davet etti

Altınova’da belirli dönemlerde yaz şenlikleri etkinliklerinin devam edeceğini belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Düzenleyeceğimiz yaz şenliğinin devamı da gelecek. Bu tip etkinlikler bizlerin birlik ve beraberliğini de güçlendirmektedir. 6 Temmuz Cumartesi günü Hersek sahil plajımızda düzenleyeceğimiz Yaz Şenliği etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.” diye konuştu.