Altınova’da anne sütüne vurgu yapıldı

Yalova’nın Altınova ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafında; annelere ve anne adaylarına normal doğum, emzirme ve anne sütünün faydaları konusunda eğitim verildi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde katılımcılar, süreçlere dair önemli konular hakkında farkındalık kazanma fırsatı yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 10:24

Yalova’nın Altınova ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim programları hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar bu sayede çeşitli sağlık konularında bilgi sahibi oluyor ve farkındalık kazanıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen son eğitim programında, annelere ve anne adaylarına normal doğum, emzirme ve anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinliğine katılımın yoğun olduğu gözlemlenirken, uzmanlar, anne sütü ile beslenmenin önemi ve normal doğumun avantajları üzerine detaylı bilgiler sundu. Katılımcılar böylelikle, bu süreçlere dair önemli konular hakkında farkındalık kazanma fırsatı buldu. Katılımcılar, eğitim sırasında sıkça karşılaştıkları soruları uzmanlara yönelterek, akıllarındaki belirsizlikleri gidermeye çalıştılar. Eğitim programının sonunda, annelere ve anne adaylarına broşürler dağıtılarak, öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarına entegre etmeleri teşvik edildi.

Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler hakkında yapılan açıklamada, eğitimlerin önemi vurgulandı ve ‘’Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, aile sağlığını desteklemek ve bilinçli anne adayları yetiştirmek açısından büyük önem taşıyor’’ ifadelerine yer verilerek gelecekte benzer eğitimlerin devam edeceğini duyurdu.  

Murat Can Aytemur