AFAD Yalova, Orman İşletme Müdürlüğü personeline eğitim verdi

Yalova İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Yalova Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 05:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 05:18

AFAD Yalova il genelinde gerçekleştirdiği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar çok sayıda kurum, kuruluş ve okula giderek olası afet durumlarına karşı çeşitli konularda eğitimler gerçekleştiren AFAD Yalova, bu kapsamda son olarak Yalova Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" gerçekleştirdi.

Düzenlenen eğitim programı kurum personellerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Verilen afet farkındalık eğitiminde, belediye personelleri; afet öncesi alınması gereken önlemler, afet anı kriz yönetimi ve afet sonrası başvurulması gereken yollar hakkında bilgi sahibi oldu ve farkındalık kazandı.

Meydana gelebilecek olan afet durumlarında kişi hem kendisi için hem de yanındakine yardım edebilmek için mutlaka afet farkındalık bilincine sahip olmalıdır, aksi taktirde afetlerde istenmeyen olaylar yaşanması son derece mümkündür.

Afetlerin her an olabileceğini ve bu nedenle bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan AFAD yetkilileri, afet farkındalığının artırılması için düzenli olarak eğitimler verilmesi gerektiğini ifade ettiler ve ‘’Eğitime katılan personele teşekkür eder, afetsiz günler dileriz’’ diye belirttiler. Eğitime katılan kurum personelleri ise, aldıkları bilgilerden memnun olduklarını ve bu tür eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

Murat Can Aytemur