AFAD Yalova eğitimlere devam dedi

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Termal İçe Jandarma Komutanlığı personeline yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 01:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 01:36

Yalova genelinde gerçekleştirdiği eğitimler ve tatbikatlar sayesinde adından sıkça bahsettirmeyi başaran AFAD Yalova, gerçekleştirdiği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar çok sayıda kurum ve kuruluşa afet farkındalık eğitimi veren AFAD Yalova son olarak Termal İçe Jandarma Komutanlığı’na gitti ve burada personellere yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen eğitimde; afet öncesi, afet anı ve afet sonrası süreçte yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olan personeller aynı zamanda da kafalarına takılan soruları ekiplere yönelterek cevap bulma şansı yakaladılar.

AFAD tarafından hazırlanmış olan Afet Farkındalık Eğitiminin amacı, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmaktır. Verilen bu eğitimler sayesinde vatandaşlar afet durumlarına karşı hazırlıklı hale gelmektedir ve afet farkındalığı kazanmaktadır.

Gerçekleştirdiği bu tür eğitimlerle vatandaşların afet durumlarına karşı bilinçlenmelerine ve hazırlıklı olmalarına önemli katkılarda bulunan AFAD Yalova, eğitim sonrası yapmış olduğu açıklamada,

‘’Termal İçe Jandarma Komutanlığı personeline yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" verilmiştir. Eğitime katılan personele teşekkür eder, afetsiz günler dileriz. Vermiş olduğumuz eğitimlere devam edeceğiz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur