Adana Atatürk Evi Müzesi nerede? Adana Atatürk Evi Müzesi giriş ücreti 2023

Atatürk Evi Müzesi, bir diğer adıyla Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, Adana’ya gidenlerin ziyaret etmek istedikleri başlıca yerler arasında geliyor. Adana Atatürk Evi Müzesi nerede, Atatürk Evi Müzesi tarihi, Atatürk Evi Müzesi giriş ücreti 2023 gibi soruların cevabı yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 14:32
https://www.yalovahayat.com/

Atatürk Evi Müzesi, Adana’nın Seyhan ilçesinde Kayalıbağ mahallesinde bulunmaktadır. 19. Yüzyılda inşa edilmiş olan yapı geleneksel Adana evleri olan iki katlı kagir bir yapıdadır. Eser Osmanlı Devleti’nin mimari özelliklerini taşımaktadır. Osmanlı Dönemini yansıtan bir mimarisi vardır. Bina Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescillenmiştir. Peki Adana Atatürk Evi Müzesi nerede, Atatürk Evi Müzesi tarihi, Atatürk Evi Müzesi giriş ücreti 2023

Adana Atatürk Evi Müzesi Tarihi

Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya ilk olarak 1918 yılında Yıldırım Orduları Grup Komutanlığını devralmak için gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele fikrinin temelleri Adana’da kaldığı süre içerisinde atılmıştır. Atatürk 15 Mart 1923’te eşi ile Adana’ya geldiğinde Ramazanoğulları Beyliğinden Suphi Paşa’ya ait olan ve şu an Atatürk Evi Müzesi olarak kullanılan evde kalmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya toplamda 5 kez gitmiştir. 16 Mart 1923 ve 17 Ocak 1925 tarihlerinde yaptığı ziyaretlerinde bu evde kalmıştır. Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981 yılında konak müzeye dönüştürülerek ziyarete açılmıştır.

Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, 1998 yılında Adana’da yaşanan depremde hasar görmüştür. Deprem sonrası yapılan tadilatla Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 80. Yıldönümü olan 15 Mart 2003 tarihinde yeniden ziyarete açılmıştır.

Atatürk Evi Müzesi’nin içerisinde Atatürk’ün Adana’da çekilen fotoğrafları, Millî Mücadele dönemine ait eşyalar, Millî Mücadele dönemi ve sonrasına ait gazete arşivleri bulunmaktadır. Aynı zamanda müze içerisinde 2000’e yakın eser barındıran bir kütüphane de mevcuttur.

Çeşitli tüfeklerin ve tabancaların sergilendiği silah odası da müze içerisindedir.

Adana Atatürk Evi Müzesi Giriş Ücreti

Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi’ni ziyaret etmek isteyenler ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirler. Müzeye giriş ücretsizdir. 2023 yılı Adana Atatürk Evi Müzesi giriş ücreti bulunmamaktadır.

Adana Atatürk Evi Ziyaret Saatleri

Müze Pazartesi günü hariç her gün ziyarete açıktır. Ziyaret saatleri şu şekilde belirlenmiştir:

1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arası

Açılış saati: 09.00

Kapanış saati: 19.00

1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arası

Açılış saati: 08.00

Kapanış saati: 17.00

Adana Atatürk Evi Müzesi Nerede Nasıl Gidilir?

Müze şehir merkezinde bulunduğu için ulaşımı oldukça kolaydır. Seyhan caddesi üzerinde bulunan müze Sabancı Merkez Camii’nden Taşköprü’ye giderken yolun solunda kalmaktadır.