Yalova Tıp Fakültesine iki yeni profesör

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, iki yeni profesörün göreve başladığını duyurdu. Arıca, “Endokrinoloji ile beyin ve sinir cerrahisi alanlarında uzman olan hocalarımız, ilimizde sağlık hizmeti verecekler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 10:16
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Tıp Fakültesine endokrinoloji ve beyin ve sinir cerrahisi alanlarında iki yeni profesör atandı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yeni atanan profesörleri kamuoyuna tanıttı. Dekan Arıca, yaptığı açıklamada, “İç Hastalıkları Anabilim Dalında Endokrinoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Murat Akbaş ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Op.Dr Murat Yücel, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapmaya başladılar. Hocalarımızın uluslararası bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Obezite, tiroid hastalıkları, diabet, hormon bozuklukları, hipofiz hastalıkları, kemik erimesi, robotik cerrahi, omurga cerrahisi, skolyoz cerrahisi, nöro-onkoloji, periferik sinir cerrahisi, nöro-vasküler ameliyatları gibi konularda uzmanlaşmışlardır. Yalova iline ve çevre illere hizmet verecek olan hocalarımızın katkılarıyla Tıp Fakültemizin kalitesini daha da arttıracağız” dedi. Dekan Arıca, yeni atanan profesörleri tebrik ederek, başarılar diledi.

Arıca, “Tıp Fakültemiz cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete girmiş olup, ilimizin sağlık alanında önemli bir merkez olmasını sağlamaktadır. Kadromuzu güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.