Yalova Marcel Aronya hizmete girdi

Marcel Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Kooperatifi’nin merkezi, Vali Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla açıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 22:37
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını amaçlayan bir proje daha hayata geçti. Yalova’da İsmet Paşa Mahallesi’nde kurulan Marcel Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Kooperatifi’nin açılışı, Vali Dr. Hülya Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü İl Arif Laçin, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevcan Ayan Kocabaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin Yigen ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan kooperatif kadınların aronya ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirerek gelir elde etmesini sağlamayı amaçlıyor. Açılışı gerçekleştirilen ve girişimci kadınlarla sohbet eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da kadınların girişimciliğini ve iş hayatında daha fazla yer almalarını desteklediğini ifade etti.  Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Laçin ise kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını istediklerini ifade ederek, “Kadın girişimciliğini destekliyoruz. Bu proje, kadınlarımızın hem meslek edinmesine hem de sosyal dayanışmayı güçlendirmesine imkan tanıyor.

Kooperatifimize destek veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. Açılışa katılan Vali Dr. Kaya ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Laçin kooperatif tarafından üretimi gerçekleştirilen ürünleri de incelediler.