Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz:“Kent Konseyleri belediyelerin arka bahçeleri değildir”

Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Kent Konseylerinin belediyelerin arka bahçesi olmadığını, yapılacak hukuki altyapı ve bir mevzuat tadilatı ile bu algının kırılması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 13:37
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Yalova Kent Konseyi ve belediye ilişkisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kent Konseylerinin belediyelerin arka bahçesi imajının kırılması gerektiğini ifade eden Ayaz, “Kent Konseyleri teorik olarak ve aslında da pratik olarak asla ve asla belediyelerin arka bahçeleri değildir. Belediyeye hizmet noktasında çözüm önerileri sunan, kimi zaman el sıkışmak zorunda kalan, bazen de el sıkıştığında kolunu kaptıran kurumlar olmuştur. Belediye ile ortak çalışacağımız alan ve sahalar olduğu doğrudur. Zira bizim maddi kaynağımız Yalova Belediyesi’dir. Fakat biz bu güne kadar Yalova Belediyesi’nin politikalarına uygun hareket etmek zorunda bırakılmadık. Aksine belediyelere proje götüren ve belediyeyi bir takım projelere destek vermeye mecbur bırakan bir kurum olduk” dedi. 

“Kent Konseylerinin eksikleri var”

Kent Konseylerinin de bir takım eksiklikleri olduğuna dikkat çeken Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, “Geçmiş örneklere de bakıldığı zaman Kent Konseylerinin de eleştirilecek birçok tarafı var. Kent Konseyleri tamamı ile kurumsallaşamamış. Kent Konseyleri şehirden kopuk ve uzak kalmış. Ve Kent Konseyleri şehre dokunamamış. Hukuki altyapı ve tadilat yapılmadan Kent Konseylerini kişilere bağlı kılmaktan kurtaramadan ‘Kent Konseyleri belediyelerin arka bahçesi mi’ sorusunu kendimize hep sorarız. Ben Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı olarak Yalova Belediyesi ve ilgili kurumlarla onların politikalarına hizmet eden değil, gençliğin menfaatine hizmet eden bir kurum olduk ve bu kurumları da gençlere hizmet etmeye yönlendiren kurumuz. Umarız hukuki altyapısı ve bir mevzuat tadilatı yapılarak, Kent Konseylerinin belediyelerin arka bahçesi algısı tamamen ortadan kalkar” şeklinde konuştu.