Acar, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır”

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle mesaj yayınladı. Acar, “Çocuklar, ülkemizin aydınlık yarınları ve istikbalidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 01:18
https://www.yalovahayat.com/

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün çalacak son ders zilinin ardından tamamlanacak. Eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayınlayan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, tüm çocuklara ve eğitim camiasına iyi tatiller diledi.

Yalova’yı ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan kurumların en önemlisinin okullar olduğuna dikkat çeken, öğrencilerin ve öğretmenlerin gayretinin bu anlamda büyük önem taşıdığını belirten Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Okul tertemiz bir dünyanın, modern bir ülkenin inşasında hiç kuşkusuz en önemli yapıdır. Ülkemiz köklü bir geleneğin ve medeniyetin sahibidir. Ve böylesine mazisi olan bir ülkenin elbette ki istikbale dair büyük hedefleri ve hayalleri olacaktır. Bu yolda ilerleyen ülkemiz için eğitim-öğretim önemli bir unsur, önemli bir kaynaktır. Nitelikli, özgüveni yüksek, duygu ve düşüncesi sağlam temeller üzerine atılmış, sosyal açıdan, bilgi açısından donanımlı bireyler yetiştirilmesinde okullarımız büyük bir rol üstlenmektedir. Böylesine anlamlı ve önemli bir yol elbette ki büyük bir gayret, yoğun ve yorucu bir emek gerektirmektedir.” Mesajında çocukların ülkemizin geleceğinin teminatı olduğuna da vurgu yapan Acar, “Bizlerin en büyük arzusu ideallerinin peşinde kararlılıkla giden, vatanını seven, özgüvenli, ahlaklı bireyler yetişmesidir. Notlara odaklanmak yerine onların özelliklerini fark etmeli, eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu belirlemeleridir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Çocuklar ülkemizin aydınlık yarınları ve istikbalidir. Sizler bizlerin en değerli hazinelerimizsiniz. Gelecekle ilgili ülkemizin beklentilerini her daim karşılayacağınızdan şüphemiz yoktur” dedi.

Başlayan yaz tatilinde çocuklara huzurlu bir tatil dileyen Acar, “Bugün bu gayretin, bu emeğin karşılık bulduğu gündür, bugün okullarımızda büyük bir heyecan yaşanmaktadır. Termalimiz, ilimiz, ülkemiz ve medeniyetimizin geleceği için umut olan çocuklarımız ve gençlerimiz bugün bir eğitim-öğretim yılını daha tamamladılar. Tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, huzur içinde bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.