Yalovalı Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu ‘Olimpiyat’a kilitlendi

Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu son Dünya Şampiyonu olarak gideceği Olimpiyatlarda da şampiyon olacağına inandığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 14:53
https://www.yalovahayat.com/

Sırbistan’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası’nda basamağın en üstünde yer alan ve ülkemize şampiyonluk getiren Buse Tosun Çavuşoğlu, Olimpiyat şampiyonluğuna kilitlendi. Şampiyonadan döneli çok kısa bir süre olmasına rağmen çalışmalarına günde çift idmanla başlayan Çavuşoğlu, Dünya Şampiyonası’nda yaşadıklarını da paylaştı. Şampiyonaya Olimpiyat kotası stresini taşıyarak gittiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Bu Dünya Şampiyonasının benim açımdan çok önemi vardı. Zira bu Olimpiyat kotasını veren bir şampiyona. O nedenle de bunun tedirginliği ve gerginliği yoktu dersem yalan olur. Dolayısıyla oraya gelen her sporcu da bu hedefe kilitlenmiş olarak gelmişti. Ama ben de bu Dünya Şampiyonluğunu ve Olimpiyat kotasını çok istiyordum. Tüm maçlarıma da bu hırsla çıktım. Olimpiyat kotasını final maçı öncesi almıştım. O yönden stresim azalmıştı. Ama artık beni Dünya ikinciliği de tatmin etmeyecekti. Bu inançla mindere çıktık. Finalde karşılaştığım Moğol güreşçi de güçlü ve dereceli bir sporcuydu. Oldukça güçlü bir karşılaşma oldu. Ama Allah Dünya Şampiyonluğunu bize nasip etti. Elbette Olimpiyatlara son Dünya Şampiyonu olarak gidecek olmak da çok ayrı bir gurur olacak benim için. Olimpiyatlarda da tanıdığım çoğu ile güreştiğim rakipler olacak. 16 kişi yer alıyor grubumda. Ben orada da ezici galibiyetler alacak ve olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme getireceğime inanıyorum” dedi.  

“Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim”

Şampiyonaya gelen herkesin Olimpiyat kotası ve derece hedefleri ile katıldığını bildiğini bu nedenle de şampiyonanın çok zor olacağını düşündüğünü dile getiren Çavuşoğlu, “Olimpiyatlar Dünyanın en büyük organizasyonu dolayısıyla bu Dünya Şampiyonası da Olimpiyat öncesindeki son ve zor dünya şampiyonası olacaktı. Bunu ben de katılan tüm sporcular da biliyordu. O nedenle ben bu şampiyonanın zor olacağını biliyordum. Uzun süredir de 68 kiloda güreşmemiştim. 72 kiloda yarışıyordum. O nedenle önceliğim olimpiyat kotasını kazanmaktı. Ama kendimi dışarı çıkardığımda tüm rakiplerime ezici bir üstünlük sağladığımı gördüm. Elbette ben çok daha zor olacağını düşünüyordum. Gerek olimpiyat kotası ve gerekse dünya şampiyonluğunu bu kadar kolay elde edeceğimi düşünmüyordum” diye konuştu.

“17 yılın emeğini aldım”

17 yıllık emeğinin karşılığını o kürsüde aldığını dile getiren Çavuşoğlu, “Dünya Şampiyonu olduğumda hissettiğim mutluluğu anlatmak için bir örnek yok. O duygu yaşadığım en muhteşem duygulardan birisi. Türk bayrağı ile minderde zafer turu atmak rüyamı yaşamaktı. 17 senelik emeğin karşılığını orada almak muhteşem bir duygu. Yılın 10 ayı kamplarda geçiyor. Sakatlanıyoruz. Operasyonlar geçiriyoruz. Bütün bunlar o şampiyonluğu elde etmek için. O nedenle Dünya Şampiyonluğu esnasında yaşadığım duygu yoğunluğunu kelimelere sığdırmam pek de mümkün değil. Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okurken göz yaşlarıma da hakim olamadım” şeklinde konuştu.  

“Günde çift idmanla hazırlanıyorum” Olimpiyat hazırlıklarına zaman kaybetmeden başladıklarını da dile getiren Çavuşoğlu, “Olimpiyatlara 10 ay gibi bir süre kaldı. Profesyonel bir sporcu için bu süre çok da uzun bir süre değil. O nedenle vakit kaybetmeden çalışmalara devam etmek zorundayız. Dünya Şampiyonasından döneli çok az bir süre olmasına rağmen idmanlara başladık bile. Günde çift idmanla Olimpiyat hazırlıklarımıza başladık. Ardından milli takım kampı başlayacak. Performans düşüklüğü yaşama lüksüm yok. Hedefim Olimpiyat Şampiyonu olmak ve bunun için de çalışmalarımıza hızla başladık” dedi.