Yalovalı Alperen Kıvılcım Avrupa Şampiyonu oldu

CANiK Team Sporcusu ve CANiK Academy Sportif Atış Eğitmeni Alperen Kıvılcım, Macaristan Budapeşte’de düzenlenen şampiyonada tüm etaplarda bütün hedefleri tam isabetle vurarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:28
https://www.yalovahayat.com/

Savunma amaçlı tabanca kullanımında yeteneklerin sergilendiği IDPA (International Defensive Pistol Association) organizasyonuna 23 ülkeden 414 yarışmacı katıldı. Yalovalı Alperen Kıvılcım, tüm etapları isabetli atışlarıyla “Down-Zero” derecesi alarak tamamladı.

Neredeyse imkânsız bir rekor ile başardı

Bu büyük başarı, kırılması zor “tüm zamanların rekoru” olarak değerlendiriliyor. Turnuvada ABD’de yılın tabancası seçilen dünyaca ünlü CANiK SFx RIVAL-S tabanca ve MECANiK MO3 refleks nişangah ile “Most Accurate”, “Carry Optic Division 1”, “Carry Optic Master 1” ve “High Industry” ödüllerinin sahibi oldu. Yalova’nın gururu Alperen Kıvılcım, elde ettiği bu büyük başarı ile ülkemizi de onurlandırdı. Kıvılcım’ın elde ettiği bu başarı, savunma amaçlı tabanca kullanımında Türkiye’nin yetenekli sporcularının dünya sahnesinde de söz sahibi olduğunu bir kez daha kanıtladı. CANiK Academy Direktörü İsmail Dut takımlarının 2022 yılının ardından bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmasının ve bunu neredeyse imkânsız bir rekor ile başarmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

“Tarihi bir rekor kırarak tüm etapları hiç ıska atış yapmadan tamamladık”

Bu başarı için çok çalıştıklarını aktaran CANiK Academy Sportif Atış Eğitmeni Alperen Kıvılcım, “İki yılda bir yapılan, ilk defa katıldığımız toplamda 420 kişinin katılıp 377 kişinin bitirebildiği IDPA Avrupa Şampiyonasını çok şükür tüm kategoriler genel klasman (ağır sıklet) birincilikle bitirdik. Ve tarihi bir rekor kırarak tüm etapları hiç ıska atış yapmadan down zero olarak tamamladık. Bu başarı için çok çalıştık. CANiK Academy bünyesinde geliştirdiğimiz ve uyguladığımız bilimsel ve inovatif antrenman yöntemlerinin modern atıcılığın gelişimine yönelik sonuçlarını görüyoruz. Bu başarı, takımımızın ve çalışmalarımızın bir sonucu olarak bize gurur veriyor.” dedi.

Serap Polat