YABİS, Uludağ Tırmanma Turundan 8 madalya ile döndü

8. Uludağ Performans Tırmanış Yarışı 81 ilden gelen bisikletçilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışlarda YABİS, 8 madalya almayı bildi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 02:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 02:23

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü (YABİS), yaklaşık 800 sporcunun katıldığı 8. Uludağ Performans Tırmanış Yarışı’na 36 sporcusu ile katıldı. Yalova ekibi oldukça zorlu rakipleri karşısında ortaya koydukları başarılı mücadele ile toplamda 8 madalya kazanarak hem Uludağ’ı hem de gönülleri fethetti. Kulüp antrenörü Metin Bektaş’ın yoğun antrenman programı sayesinde sporcuların beklenen başarıyı yakaladığını söyleyen YABİS Başkanı Harun Ertuğrul, sporcuların üstün gayret ve azmi sayesinde kürsüye çıktıklarını belirterek memnuniyetini ifade etti.

YABİS sporcuları çeşitli kategorilerde önemli dereceler elde etti. Bayanlar yol bisiklet branşı 19-30 yaş kategorisinde Beyza Ersan 3’üncü, 50 yaş kategorisinde Osman Şirin 4’üncü, 60 yaş kategorisinde Nurettin Bademci 3’üncü, İbrahim Kesman 4’üncü ve Harun Ertuğrul 5., dağ bisiklet branşında 40 yaş kategorisinde Güngör Turan 4’üncü, 50 yaş kategorisinde Mustafa Yıldız 2., Aşkın Çiçek ise 3’üncü oldu.

Geçen yıl Türkiye şampiyonu olan YABİS, bu yıl da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu yine gösterdi. Kulüp yönetimi, önümüzdeki günlerde yeni bir tırmanış yarışı için Aksaray’a gitmeyi planlıyor. Başkan Harun Ertuğrul, ana sponsorları Burak Denizcilik ve Altınova Belediyesi’nin desteğinin başarılarda büyük pay sahibi olduğunu belirterek, "1970'li yıllardan bu yana bisiklet sporunda Yalova’yı eski günlerindeki gibi yeniden gündeme taşıyacağız ve gençleşen kadromuzla her sene YABİS’i şampiyon yapmanın gayreti içinde olacağız” dedi.