YABİS, L’etape Türkiye Tour De France yarışında boy gösterdi

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü (YABİS), İstanbul’da düzenlenen uluslararası prestijli yarışlardan biri olan L’Etape Türkiye Tour de France yarışında hem Türkiye’yi hem Yalova’yı başarıyla temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:33

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Tour de France’in amatör sporculara açık olan kısmı L’Etape Türkiye Tour de France yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışta 16 sporcu ile katılan YABİS birçok kategoride kürsüye çıkmayı başararak büyük bir başarıya imza attılar.

YABİS sporcuları, zorlu parkurlarda mücadele ederek, birçok kategoride derece elde etti. Kısa parkur bayanlar 19-34 yaş kategorisinde Beyza Ersan 2’ncilik elde ederken, kısa parkur erkekler 60+ yaş kategorisinde İbrahim Kesman yine 2’nci oldu. Uzun parkur erkekler 55-59 yaş kategorisinde Zafer Yalın birinci, Osman Şirin ise ikinci oldu. Uzun parkur erkekler 60+ yaş kategorisinde Nurettin Bademci de ikinciliği göğüsledi. Kerem Sarıbaş ve Aykut Güney’de YABİS ekibinde yer aldı.

Kulüp Başkanı Harun Ertuğrul, YABİS’in başarısının özverili çalışmalar sonucunda geldiğini vurgulayarak, “İki yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olduk ve uluslararası yarışlarda da iddiamızı sürdürüyoruz. Bu yarışta 5 madalya kazandık, ancak kürsüye çıkamayan sporcularımız da saniyelerle farkla kaçırdı. YABİS, Türk bisikletinin önemli bir markası haline geldi.” dedi.

Ertuğrul ayrıca, genç sporculara destek verdiklerini belirterek, bisiklet sporunu Yalova’da daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.