YABİS, Fethiye’de fırtına gibi esti

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü (YABİS), Fethiye’de düzenlenen Likya Sportfest bisiklet yarışlarında büyük bir başarıya imza atarak birçok kategoride kürsüye çıktı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:33

2023 ve 2024 yıllarında Türkiye genel klasmanında büyük başarılar elde eden Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü (YABİS), Muğla Fethiye’de düzenlenen Likya Sportfest yarışlarına katıldı. YABİS sporcuları, Yalova’yı başarıyla temsil ederek birçok kategoride dereceye girmeyi başardı. YABİS sporcuları, farklı yaş kategorilerinde kazandıkları madalyalarla kürsüyü rakiplerine adeta dar etti. Beyza Ersan, Kısa Parkur Bayanlar 19-34 yaş kategorisinde Genel Klasman 2’nci, Yusuf Kara, Kısa Parkur Erkekler 40-44 yaş kategorisinde 2’nci, Salih Bahadır Düner, Kısa Parkur Erkekler 55-59 yaş kategorisinde 3’üncü, Ahmet Hidayet Akyürek, Kısa Parkur Erkekler 60+ yaş kategorisinde 1’nci, Harun Ertuğrul 2’nci, Arif Umca ise 3’üncü oldular. 

Osman Şirin, Uzun Parkur Erkekler 55-59 yaş kategorisinde 1. olurken, Nurettin Bademci ve İbrahim Kesman Uzun Parkur Erkekler 60+ yaş kategorisinde sırasıyla 2. ve 3. sırayı aldılar.

"Yalova bisiklet sporunda şanslı bir il"

YABİS Başkanı Harun Ertuğrul, Fethiye’de elde edilen başarılar sonrasında yaptığı açıklamada, ekip olarak Türkiye genelinde ses getiren bir takım olduklarını ifade etti. Ertuğrul, "Her yarışa takım olarak katılıyoruz ve başarılarımızla Yalova’nın adını hafızalara kazıyoruz. Yalova, bisiklet sporunda şanslı bir il. Gençlere de destek olarak bu sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak" dedi.

Ayrıca YABİS’in Türkiye’de bir marka haline geldiğini vurgulayan Ertuğrul, “Kulübümüz, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nda da temsil ediliyor. Bu başarılarla Yalova’mızdan milli sporcular çıkaracağımıza ve ülkemize değer katacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

YABİS’in ana sponsoru Burak Denizcilik ve diğer sponsorlar Vadikent Çetinler İnşaat ve Atalyan Enerji Sistemleri’ne teşekkür eden Ertuğrul, bu desteğin başarılarını daha da artıracağını belirtti.