UEFA'dan İsrail ile ilgili önemi karar: UEFA İsrail'de maçları erteledi

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vurmaya başladı. İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırlar sonucunda yoğun çatışmalar yaşanıyor. UEFA, İsrail'de yaşanan güvenlik sıkıntıları nedeniyle, ülkede gerçekleşecek olan maçlar hakkında, 17 Ekim tarihine kadar erteleme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 00:01
https://www.yalovahayat.com/

Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vurmaya başladı.  İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırlar sonucunda yoğun çatışmalar yaşanıyor.  UEFA, İsrail'de yaşanan güvenlik sıkıntıları nedeniyle, ülkede gerçekleşecek olan maçlar hakkında, 17 Ekim tarihine kadar erteleme kararı aldı.

İsrail'de birkaç gündür kaos durumu hakim. Hamas ile karşılıklı olarak çatışmalar devam ediyor, pek çok can kaybı ve yaralı mevcut. UEFA duruma el atarak İsrail'de ki güvenlik sıkıntılarından kaynaklı olarak 17 Ekim tarihine kadar oynanması planlanan maçlarda ertelemeye gitti. UEFA yapmış olduğu açıklamada, "İsrail'deki mevcut güvenlik durumu ışığında UEFA, önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail'de yapılması planlanan tüm maçları, zamanı gelince onaylanacak yeni tarihlerle erteleme kararı aldı." diye belirtti.

İsrail'de oynanması planlanan ve ertelenmiş olan maçlar şu şekildedir:

-12 Ekim 2024 İSRAİL-İSVİÇRE 2025 Yılı 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası: -12 Ekim: İsrail-Estonya -17 Ekim: İsrail-Almanya 2024 UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası: 11 Ekim-17 Ekim: İsrail, Belçika, Cebelitarık ve Galler'in katılımı ile gerçekleşmesi planlanan mini turnuva UEFA Tarafından yapılan bir diğer açıklamada,"UEFA, 2024 Avrupa Elemeleri Kosova-İsrail maçının başlangıçta planlanan 15 Ekim tarihinde oynanıp oynanamayacağını veya ertelenmesi gerekip gerekmediğini değerlendirmek için birkaç gün daha ayırdı." diye belirtildi. Haber/Murat Can Aytemur