Tffhgd Yalova Şubesi’de spor kamuoyuna seslendi

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yalova Şubesi, genel merkezin yayınladığı bir haberi alıntı yaparak paylaşımda bulundu. Alıntılanan haberdeki açıklamada, hakem gözlemci camiasının içinden çıkan ve televizyon ekranlarında hakem ve müsabaka yorumculuğu yapan bazı şahısların, bu görevlerini yeterince yerine getirmediği ve camianın birliğini baltalama çabasında oldukları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 15:01

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şubesi, genel merkez tarafından paylaşılan bir haberle kamuoyuna yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Şubenin açıklamasında, hakem gözlemci camiasının içinden çıkan ve televizyon ekranlarında hakem ve müsabaka yorumculuğu yapan bazı kişilerin görevlerini yeterince yerine getirmediği vurgulandı. Bu şahısların, camianın birliğini baltalama çabasında oldukları ifade edildi.

Açıklamada, bu kişilerin spor kamuoyuna yanlış bilgiler sunduğu ve camianın profesyonel yapısını zedelediği belirtildi. TFFHGD Yalova Şubesi, bu tür davranışların hem hakemlerin hem de gözlemcilerin prestijini olumsuz etkilediğini ve bu durumun sporun kalitesizleşmesine yol açabileceğini belirtti.

‘’Takdiri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz’’

Tffhgd Yalova Şubesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kendisini var eden Hakem Gözlemci camiasına hizmet etmek yerine bulduğu her fırsatta kendisini bir televizyon kanalına atarak hakem ve müsabaka yorumculuğu yapan bazı şahısların bu işlerini dahi doğru düzgün yapmadığını, mikrofonu eline aldığı her anda camia içerisindeki birliği baltalama ve bu güzide camiamızı ayrıştırma gayreti içerisinde olduğunu izliyoruz, yakından takip ediyoruz. Faal hakemlik yaptığı yıllar dahil olmak üzere, Merkez Hakem Kurulu ve TFFHGD Genel Merkez Başkanlığı yaptığı kutsal makamlarda ki görevlerinde, adı her türlü şaibelere karışmış konumunu ve bulunduğu makamları kullanarak camia içinde her türlü ahlak dışı ilişkileri ile kimlere hizmet ettiğini tüm camia bilmesine rağmen suskunluğumuzu korumuş olmamız bu yaptıklarını unuttuğumuz anlamına gelmemelidir. Konuşmasında TFFHGD seçimlerine atıfta bulunarak seçimlerde taraf olanlar olmayanlar şeklinde söylemlerde bulunan bu şahıslar bilmelidir ki Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği seçimde kimin hangi tarafta yer aldığına bakmadan tüm hakem ve gözlemcilerimiz için çalışmalarına devam etmektedir ve hiçbir ayrım yapmadan tüm üyelerine eşit mesafede yaklaşmaktadır. Kendisi bu sezon başına kadar aktif Gözlemci olmasına rağmen derneğimize üye dahi olmamış, konuşmalarında adını andığı derneğe karşı mali yükümlülüklerini de yerine getirmemiştir. Derneğe üye olmamasına rağmen hem Şubelerin seçimlerine hem de Genel Merkez seçimlerine kendince müdahil olmaya çalışarak camia içerisinde her zaman bölücülük ve ayrıştırma yapma gayretinde olmuştur. Bu vesileyle kamuoyunda hakem yorumculuğu yaptığını sanan bu şahsın kirli ellerini camianın ve derneğimizin adını kullanarak yapmaması konusunda kendisini ilk ve son kez uyarıp, takdiri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur