TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti mi? İşte tüm detaylar

Geçtiğimiz Cuma Fenerbahçe ve ezeli rakibi Galatasaray arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Super Kupa final maçının ev sahibi ülkenin Milli değerlerimizi yok sayması nedeniyle iptal edilmesinin ardından gözler TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye çevrilmişti. Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Büyükekşi’yi görevden alacağı konuşulurken TFF’den açıklama gecikmedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 13:56

Galatasaray ve Fenerbahçe 29 Aralık Cuma günü Super Kupa finalini oynamak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gitti. Maçın öncesinde iki takımın oyuncuları ısınmak için sahaya gitmeye hazırlanırken ev sahibi ülkenin engeline takıldı. Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine onay vermemesi üzerine takımlar maça çıkmayı reddetti.

Suudi yetkililerin birçok zorluk ve hoşgörüsüzlük yaptığı takımlar Fenerbahçe ve Galatasaray İstanbul‘a dönmek için hızla harekete geçerken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yaşanan krizin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle istifasını hazırladığı kulislerde yayılınca, konuya ilişkin TFF’den hızla bir açıklama geldi.

TFF yetkilileri, yaptıkları açıklamada Büyükekşi'nin istifa haberlerini yalanlayarak bu iddiaların asılsız olduğunu söylediler.

Açıklamanın hemen ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin odasına çekildiği ve rahatsızlandığı öğrenildi.

Otele gelen ambulansın sağlık ekipleri kontrol için Büyükekşi’nin yanına giderken, TFF Başkanı Büyükekşi’nin sağlık durumunun gayet iyi olduğu açıklandı.

Hilal Baldemir