Termal Belediyesporlu Tuba Demir dünya üçüncüsü oldu

U-20 Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Kadın Milli Takımında yer alan Termal Belediyesporlu Tuba Demir Dünya 3'ncüsü olarak Bronz madalyanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 12:01

Termal Belediyespor sporcusu Tuba Demir, İspanya'nın Pontevedra kentinde 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen U-20 Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi gururlandırdı. Kadınlar 55 kilogram kategorisinde mücadele eden Tuba Demir, Bağımsız Sporcu Ekaterina Chikanova'yı 12-2 mağlup ederek Dünya üçüncüsü oldu.

 “Gurur Duyuyoruz”

Tuba Demir’in başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “Sporcumuz Tuba Demir’in dünya çapında elde ettiği bu büyük başarı bizleri gururlandırdı. Termal Belediyesi olarak spora ve özellikle güreş branşına verdiğimiz desteğin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Tuba’nın başarısı, gelecek nesiller için de önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Sporcularımızın yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dünya 3’ncüsü olan Tuba Demir’in bu başarısı, Termal Belediyespor’un uluslararası arenada kazandığı en büyük başarılardan biri olarak tarihe geçti.