Semt77 Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna: "Şampiyonluğun en büyük adayı biziz"

Semt77Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna ligde şampiyonluğun ve süper lige yükselecek olan takımlar arasındaki en iddialı takımın kendileri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 23:54
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'yı tarihinde ilk kez süper lige çıkartan takım olan Semt77Yalovaspor Basketbol takımı bu senede arda arda aldığı galibiyetlerle şampiyonluğun ve dolayısıyla sğper ligin en büyük adayı olduğunu gösterdi. Bu noktada açıklamalar yapan Semt77Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna da şu anda tüm basketbol otoritelerinin de Semt77Yalovaspor'un ligdeki en güçlü şampiyonluk adayı olduğunu dile getirdiklerini söyledi. Ligi Yalova'ya yakışan bir şampiyonlukla kapatacaklarına inandıklarını ifade eden Tuna, "Bu sene de diğer senelerde olduğu gibi iddialı bir taklım kurduk. Ama bu seneki takım çok daha farklı. Zira bütçesi daha büyük bir takım. Artık biz Süper Lig'de olmamız gerektiğine inanıyoruz. Sadece biz değil Yalova'da bu konuda çok istekli. Takım bir birine iyi uyum sağladı. Sadece bizim değil, otoritelerin de ortak görüşü şu anda şampiyonluğun en büyük adayı Semt77Yalovaspor. İnşallah biz de bu seneyi bize yakışan bir şekilde şampiyon olarak kapatacağız." dedi. 

İlk senede destek göremedik"

Semt77Yalovaspor'un süper lige ilk yükseldiği sene kimsenin kendilerine destek vermediğini ve lige tutunamamalarının en önemli sebebinin de bu olduğunu belirten Semt77Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna, "Süper Lig'e çıktığımız sene de de çok iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Ama bütçe yetersizliğimiz vardı. Yalova tarihinde ilk kez bir takım süper lige çıktı ama malesef takıma destek bulamadık. Çok komik rakamlarla bizi desteklediler. Yalova Belediye Meclisi'nde bize bir ödül verilmesini bile kabul ettiremedik. Çiftlikköy Belediyesi'ni tebrik ediyorum Dünya Şampiyonu olan Buse Tosun Çavuşoğlu'na 2 milyon TL ödül merme kararı aldı. Ama bu şehri tarihinde ilk kez süper lige çıkartan Semt77Yalovaspor'a kimseden destek gelmedi. 5 sene önce Buse Tosun'un bu kentte kalmasını sağlayanın kim olduğunu da kimse bilmiyor. Biz de kendisine destek olarak Yalova'da kalmasına katkı sunduk. Ama kimseye bunun şovunu yapmadık. Süper lige çıktığımız o yıl süper ligden düşmemizin en temel sebeplerinden birisi de gerekli desteği bulamamamızdı." şeklinde konuştu. 

"Kombine satışlarımız çok iyi"

Yalova'nın takımına sahip çıktığını ve bu sene adeta patlama yaşanan kombine satışlarının da bunun en somut ispatı olduğunu dile getiren Tuna, "Her yıl kompine satmak için gayret gösterirdik. Bu sene hiç gayret göstermeden beklediğimizin çok üzerinde kombine satışı gerçekleştirdik. Biz şu anda o salon 4 bin, 5 bin kapasiteli bile olsa o salonu doldurabilecek kapasitede bir takımız. Zira taraftarımız takımına sahip çıkıyor. Hayatında hiç basketbol izlememiş kişiler bile salonun müğdavimi oldular. Özellikle gençlerin Yalova'ya aidiyetini geliştirecek bir unsur haline geldik. Bizim başarıya odaklanmış takımlar kurmamız lazım. Bu anlamda da Semt77Yalovaspor'un öncülük ettiğini düşünüyorum. Olaya çok geniş bakmak gerekli. Bizde de bir anda olmadı. Altyap var bir emek var ama emeklerimizin karşılığını almaya başladığımızı düşünüyorum." diye konuştu. 

"Yalova'nın yeni bir salona ihtiyacı var"

Yalova'da salon sporlarına olan ilginin artmasından da memnuniyetle bahseden Semt77Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna ilin yeni bir spor salonuna daha ihtiyacının olduğunu dile getirdi. Kendilerinin de ile bir spor salonu kazandırmak istediklerini ancak bunu bir fimanın tek başına becerebilmesinin çok zor olduğunu da ifade eden Tuna, "Şu anda Yalova'da salon sporlarına olan ilgi bir hayli fazla. O nedenle Yalova'da ki spor salonu bu ilgiye cevap veremiyor ve yetersiz kalıyor. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ama Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü sayın Salih Kılıç beye de buradan teşekkür etmek istiyorum. O da elinden geleni yapıyor ve bizim önümüzü açmaya gayret gösteriyor. Ama bu sefer de diğer sporlardaki genç arkadaşlarımızın salon sıkıntısı doğmaya başlıyor. Bu anlamda Yalova'nın çok acil olarak bir spor salonuna ihtiyacı var. Biz Yalova Grup olarak ilimize çok şeyler yapmak istiyoruz. Elbette bunlar arasında bir spor salonu da var ama Yalova'da yapılması gereken o kadar çok şey var ki sıralamaya aldığımızda bunu yapmaya bizim de ömrümüz yetmez. Ayrıca bu sadece tek bir firmanın yapabileceği bir şey de değil. O yüzden Yalova'da iş yapan firma ve şirketlerin de Yalova'ya aidiyet hissetmeleri lazım. Ama malesef herkes şovunu yapıyor fakat aidiyet noktasında hiç bir adım atmıyor. Siyaseten ve ticareten çok büyük gelirler sağlıyorlar. Ama Yalova'ya hiç bir şey vermiyorlar. İnanın biz yaptıklarımızı hiç bir menfaat beklentisi olmadan yapıyoruz. Çünkü biz Yalova'yı seviyoruz." dedi.