Semt 77 Yalovaspor Basketbol Akademi sosyal medya kullanımına dikkat çekti

Semt 77 Yalovaspor Basketbol Akademisi çocuklar için büyük önem taşıyan sosyal medya kullanımı hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 02:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 02:33

Yalova'nın basketbolcu yetiştirme alanındaki önemli kuruluşlarından olan Semt 77 Yalovaspor Basketbol Akademisi, çocuklar için yanlış sosyal medya kullanımının önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Akademi yetkilileri yapmış olduğu açıklamada, çağımızda çocukların sosyal medya platformlarına erişiminin artmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek sorunlara değindi, bu platformların doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılmadığı takdirde çocuğun geleceği açısından sorun teşkil edebileceğinin önemine vurgu yaptı. Semt 77 Yalovaspor Basketbol Akademisi, çocukların sosyal medya kullanımıyla ilgili olarak ailelere de sorumluluk düştüğünü belirterek, ebeveynlerin çocuklarını bu konuda doğru bir şekilde yönlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

‘’Olumsuz etkileyebilir’’

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, ‘’Sosyal medya, çocuklar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir, özellikle iletişim becerileri ve sosyal etkileşimleri üzerinde. Çocuklar ekran başında çok zaman geçirdiklerinde, gerçek dünyadaki insanlarla yüz yüze iletişim kurma fırsatını kaçırabilirler. Bu durum, sosyal becerilerin gelişimini olumsuz etkileyebilir ve izolasyon veya yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Sosyal medyanın dikkat dağıtıcı doğası da çocukların odaklanma yeteneğini azaltabilir, bu da öğrenme ve akademik başarı üzerinde dolaylı etkiler yaratabilir’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur