GS-Beşiktaş maçını kim kazandı? İcardi durdurulamıyor, Beşiktaş Deplasmanda hezimete uğradı

Türkiye Trendyol Süper Lig 9.Haftasında gerçekleşen Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gülen taraf 2-1’lik skorla Galatasaray oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 16:50
https://www.yalovahayat.com/

Galatasaray, 2023-2024 sezonunun ilk 9 haftasında, çıktığı 9 maçtan 8’ini kazanarak ve 1 kez berabere kalarak 25 puan ile yola devam ediyor. Galatasaray’ın en yakın rakibi ise Fenerbahçe. Bu sezon ani hoca değişikliği ve oyuncuların formsuzluğu göze çarpan Beşiktaş’ta ise durumlar karışık. Şenol Güneş’in gitmesi üzerine takım, Burak Yılmaz önderliğinde sahaya çıkmaya başladı.

İcardi, İcardi, İcardi..  

22 Ekim Cumartesi Günü akşamı saat 19.00’da başlayan maç, Hakem H. Umut Meler yönetiminde gerçekleşti yardımcıları ise Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy oldu. VAR’da Abdulkadir Bitigen yer alırken AVAR’da ise Erkan Engin yer aldı. Milyonların heyecanla beklediği maçta başlama düdüğünün çalması ardından ilk 20 dakikada 3 futbolcu sarı kart gördü, Galatasaray’da Sanchez Beşiktaş’ta ise Amartey ve Tayfur Bingöl. Maçın ilk yarısı oldukça yüksek tempo ile ilerlerken, Galatasaray 26.dakikada Arjantinli yıldızı ile Mauro İcardi ile 1-0 öne geçti.

Beşiktaş savunmasına yapılan yoğun baskı sonrasında kaleci Mert Günok’un kısa düşen topunu alan Galatasaray’ın, ceza sahasına kestiği topu İcardi kafasıyla indirdi ve devamında Omar Colley’in uzaklaştırmayı başaramadığı topu takip eden Arjantinli sağ ayağı ile topa dokundu ve top uzun köşe ağlara gitti. Dakikalar 30’u gösterdiğinde ise VAR tavsiyesi ile saha kenarına giden hakem H. Umut Meler, Beşiktaş kalecisi Mert Günok’un İcardi ile girdiği pozisyonda topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve kırmızı kart gösterdi, Beşiktaş maçın geri kalanına 10 kişi devam etti. Derbide ilk yarı 1-0 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray 3 puanı hanesine yazdırdı

İkinci yarının başlama düdüğü ile beraber Gedson Fernandes ve Zaynutdinov’un oyundan alınarak yerlerine Chamberlain ve Masuaku’nun’da oyuna dahil olması ile birlikte Beşiktaş tempoyu arttırdı. Dakikalar 57’yi gösterdiğine Hadziahmetovic Kerem’e faul yaparak sarı kart gördü. Maçın devamında Torreira Beşiktaş ceza sahası içinde yerde kaldı ve Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterdi. VAR tavsiyesi üzerine sahanın yanına giderek pozisyonu inceleyen Meler penaltı kararını iptal etti. 69.Dakikada maça 10 kişi ile devam eden Beşiktaş Rosier’in sağ kanatttan ceza sahası içine girerek çizgiden gönderdiği topa Chamberlain’in sağ ayağı ile gelişine vurması ile beraber derbide skor eşitlendi. Dakika 82’ye geldiğinde ise Hadziahmetovic’in topa elle müdahale etmesi sonucu penaltı kazanan Galatasaray, İcardi’nin meşin yuvarlağı filelere göndermesi ile birlikte skor 2-1 öne geçti. Maçın geri kalanında gol sesi çıkmazken Galatasaray’dan Bakambu, Masuaku’ya yaptığı faul nedeni ile sarı kart gördü. Beşiktaş’ta Rebic topu taç çizgisinden tribünlere gönderdiği için sarı kart yerken Muslera ise hakeme itirazda bulunduğu için sarı kart gördü. Maçın bitiş düdüğü ile beraber Galatasaray 3 puanı hanesine yazdırarak liderlik koltuğuna oturdu.

Haber/Murat Can Aytemur