-Fenerbahçe Galatasaray derbisi saat kaçta?- Fenerbahçe Galatasaray derbisi hangi kanalda- Fenerbahçe Galatasaray derbisi muhtemel 11’leri- Fenerbahçe Galatasaray derbisi şifresiz mi?

Türkiye Trendyol Süper Ligi 18.haftasında şampiyonluğun en büyü iki adayı olan Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy’de kozlarını paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 15:41
Fenerbahçe averaj farkıyla liderlik koltuğunda 

Bu sezonun iki favori ismi olan Fenerbahçe ve Galatasaray liderliğin adını bugün belirleyecek. Her iki takımda ligde çıktığı 16 maçta 14 galibiyet alırken 1 mağlubiyet ve 1’de beraberlik yaşadı. Çıktığı maçlarda toplamda 43 puana erişen iki takım ligde birinci ve ikinci sırada yer alıyor. Puanları aynı olmasına rağmen Fenerbahçe’nin bu sezon 44 gol atıp, kalesinde ise 14 görmesi ile averajı tamı tamına 30’a yükseldi ve bu sayede liderlik koltuğunda oturuyor. Galatasaray ise bu sezon çıktığı maçlarda 32 gol atıp, kalesinde 9 gol görmüştür ve böylelikle 23 averaja sahiptir. 

Nefesler tutuldu, derbi ateşi yandı

Çıktığı her maçı adeta futbol dersi olan iki takımın taraftarları, maç için nefesini tuttu ve maç saatine odaklandı. Fenerbahçe’ye karşı Galatasaray’ın Kadıköy’de senelerce galibiyet alamama durumu 2020 yılında sona ermişti. Sonrasında ise Ocak 2023’te Galatasaray tekrardan Kadıköy’de galip geldi ve böylece Fenerbahçe’nin Kadıköy’de ki Galatasaray’a karşı olan yenilmezlik serisinin sona erdiği netlik kazandı. Ayrıca iki takım arasında gerçekleştirilmiş olan son 10 maça baktığımız zaman 4 Galatasaray galibiyeti, 2 Fenerbahçe galibiyeti ve 4 beraberlik görmekteyiz.

Muhtemel 11’ler aşağıdaki gibidir: Fenerbahçe: Livakovic-Samuel-Aziz-Djiku-Kadıoğlu-Yüksek-Crespo-Kahveci-Szymanski-Tadic-Dzeko Galatasaray: Muslera-Boey-Nelsson-Bardakcı-Yılmaz-Ayhan-Torreira-Ziyech-Aktürkoğlu-Zaha-Icardi

Maç bilgileri:  Tarih: 24.12.2023 Saat: 19.00 Stadyum: Ülker Stadyumu Hakem: Arda Kardeşler Kanal: beIN SPORTS 1

Murat Can Aytemur