Altınovalı güreşçiler Kırkpınar’a dualarla uğurlandı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Yalova’yı temsil edecek olan Altınova Belediye Spor Kulübü Güreşçileri, Vali Hülya Kaya başta olmak üzere protokolün de katıldığı törenle uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 16:34
https://www.yalovahayat.com/

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Altınova Belediye Spor Kulübü adına: Başpehlivan Kaan Kaya, Başaltı Burak Kaya, Küçük Orta Büyük İbrahim Halil Çelik, Adil Bilgin, Deste Küçük Enes Olgun, Tozkoparan Samim Kadiri, Emirhan Alp Yıldız, Muhammed Mustafa Kalyon, Teşvik 2 Mustafa Yanmaz, Teşvik 1 Ali Tarık Tekin, Vedat Aykalkan, Minik 2 Abdulbaki Temelci, Kaan Petek ve Minik 1 Emir Cineviz yarışacak.

Vali Kaya başarılar diledi

Edirne’de gerçekleşecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine giden Altınovalı güreşçileri; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, Altınova Belediye Spor Kulübü Başkanı Sedat Ok ve Belediye Meclis üyeleri dualarla uğurladı. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin, yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu söyleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Kırkpınar yolcusu Altınova Belediye Spor Kulübü güreşçilerini uğurlayarak, kendilerine başarılar diledi.

 

Fazlaca, “Ata sporumuza sahip çıkıyoruz”

Dualar eşliğinde uğurlanan pehlivanlara başarılar dileyerek, sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olacaklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Altınova’nın temsil edilmesinden gurur duyuyoruz. Ata sporumuz yağlı güreşe Altınova Belediyesi olarak sahip çıkıyoruz. Güreşçilerimizi destekliyoruz. Sporcularımızı dualarla uğurladık. Kırkpınar çayırda sırtları yere gelmesin. Ben sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya devam edeceğim. Başarılarınız daim olsun.” dedi.

“Vali Kaya, Fazlaca ve Ok’a teşekkür ederiz”

Altınova’nın adını Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde gururlandıracaklarını ve madalyalarla döneceklerine inandıklarını belirten Altınova Belediye Spor Kulübü Güreş Antrenörleri Kaan Kaya ve Burak Kaya, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve Kulüp Başkanı Sedat Ok’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya da kendilerini uğurlamaya geldiği için teşekkür eden antrenörler, genç ve başarılı sporcularla birlikte Tarihi Kırkpınar Güreşlerine damga vuracaklarına inandıklarını belirtti. Konuşmaların ardından din görevlileri tarafından dualar okundu ve güreşçiler Edirne’ye doğru yola çıktı.

Serap Polat