Yalova’da Deva Partisi’nin Tavşanlı Adayı Davut Cengiz oldu

Deva Partisi Eski İl Başkanı Davut Cengiz, Yalova’nın Taşköprü Beldesi’nden belediye başkan adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:40
https://www.yalovahayat.com/

Geçtiğimiz günlerde, Yalova, Subaşı, Altınova ve Çiftlikköy İlçelerinde belediye başkan adaylarını açıklayan Deva Partisi Yalova’da bu sefer de Taşköprü Beldesi belediye başkan adayı açıklandı.

Yerel seçimler öncesi Yalova adaylarını tanıtmış olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Yalova’da bir kez daha, Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin ve Subaşı Belediye Başkan Adayı Belma Kobak’ın ellerini kaldırmıştı. Babacan gerçekleştirdiği ziyarette Yalova ile ilgili olarak sözlerinde, ‘’DEVA Belediyeciliği, sadece yerelde değil, ülkeye dair sorunları da çözecek; İktidara iyi bir rol model, iyi bir örnek olacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; gençler yaşanır öğrenci yurtlarıyla, girişimcilik teşvikleriyle, özgürlükle tanışacak. Yerelde çözümler üreteceğiz; yoksul mahalleler etüt merkezleriyle, rehber öğretmenlerle, çalışma odalarıyla tanışacak’’ diye belirtmişti ve Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin ve Subaşı Belediye Başkan Adayı Belma Kobak’ın ellerini kaldırarak başaracağız demişti. Bundan birkaç gün sonra ise Deva Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız düzenlediği basın toplantısında, Çiftlikköy ve Altınova adaylarını tanıtmıştı bu kapsamda Altınova Adayı Adem Kahriman Çiftlikköy Belediye Başkan Adayının da İmran Sertaşar olduğu belirtilmişti.

‘’Herkesin belediye başkanı olacağım’’

Deva Partisi Yalova’da son olarak belirlenen aday ise önceki dönemlerde il başkanlığı görevinde bulunan Davut Cengiz oldu. Cengiz yapmış olduğu paylaşımda Deva Partisi’nden Taşköprü Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Adaylığını açıklamasının sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Cengiz sözlerinde, ‘’Kıymetli Tavşanlılı hemşehrilerim uzun süren istişare ve değerlendirmelerin ardından yerel seçimlerde Tavşanlı belediye başkanlığı için ortak karar ile Deva partisi den adaylığımı ilan ediyorum. Amacımız yaşadığımız Tavşanlı beldesinin adaletli, ehliyetli ve liyakatli kadrolarla istişare ve ortak aklın öne çıktığı Tavşanlıya en iyi hizmetlerin sunulduğu, çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın güven ve huzur içinde yaşadığı, modern, sosyal, kültürel ve gerçek şeffaf Belediyeciliğin uygulandığı; ayrım yapmaksızın herkesin belediye başkanı olma sözü vererek bu göreve talibim. Seçim sürecinde tüm belediye başkan adayları ile birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizde taktir edilecek bir seçim sürecinin yaşanmasına herkesin gönül rahatlığıyla her yerde olduğu festival havasında bir mücadelenin yaşanmasını diler tüm belediye başkanı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sefer bizden Zafer Allah'tan’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur