Yalova CHP’de Harun Karademir Çınarcık Belediye başkan aday adayı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde belediye başkan aday adaylarını açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 03:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:54
https://www.yalovahayat.com/

CHP Yalova İl Başkanlığı’nda yerel seçimler için belediye başkan aday adayı olan 5 isim de başvurularının son gününde dosyalarını parti teşkilatına teslim etti. CHP’de aday adaylık sürecinin son gününde Yalovalı iş insanlarından Sinan Giray da CHP’den Yalova Belediye Başkan aday adaylık başvurusunda bulundu. Ardından belediye başkan aday adaylığını koyan Harun Karademir için parti il binasında tören düzenlendi. Törene CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Genel Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel ve partililer katıldı.

CHP’den Yalova Belediye Başkan Aday Adayı olan Sinan Giray, aday adaylığı başvuru dosyalarını Tahsin Becan, Erdem Doğancı ve Kemal Sürel’e teslim ettikten sonra törende söz alarak Yalova Belediyesi’ni geri alacaklarını söyledi. Giray’ın açıklamalarının ardından Harun Karademir Çınarcık Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yapılan aday adaylıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karademir’i kutlayan Becan, “Harun Karademir her zaman Yalova için sorumluluk almış kardeşimizdir. Şimdiden dile getirmiş oldukları faaliyetleri yapacağına güvenim sonsuz. Çalışmalarıyla Yalova’yı ve Yalovalıları üst mertebeye çıkaracağına çok eminim. Hepimizin desteğiyle birlikte Yalova çok daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu.

Becan’ın ardından söz alan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ise yapılan başvurular için çok ümitli olduğunu ifade etti. Karademir’in adaylığından dolayı memnun olduğunu belirten Doğancı, “Ben de Harun Karademir’in çıktığı bu yolda kendilerinin destekçisiyim. Harun Karademir partimiz için emek sarf eden önemli bir kişi. CHP olarak çok daha başarılı yerlere geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi