Yalova CHP, 101. kuruluş yıl dönümünü törenle kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova İl Başkanlığı, partinin 101. kuruluş yıl dönümünü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Yalova İl Sekreteri Selahattin Can, törende yaptığı konuşmada, partinin tarihî sorumluluğunu ve Türkiye'nin geleceğindeki rolünü vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 13:36

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümü, Yalova’da coşkuyla kutlandı. Ankara'da bulunan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı'nın katılamadığı törene, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Karadağ, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı. Tören, CHP Yalova İl Sekreteri Selahattin Can’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Selahattin Can, partililere hitap etti. Can, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin, devrimlerin, demokrasinin, tam bağımsızlığın, laikliğin ve sosyal hukuk devletinin kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümünde, partimizin tarihî sorumluluğunu daha da derinlemesine hissediyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak kadrolar Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir."

Can, ayrıca partinin 101 yıllık tarihi boyunca Türkiye’nin ilerleme ve kalkınma mücadelesinde oynadığı rolü vurgulayarak, "Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimizin bu gururunu, ilk genel seçimde tüm Türkiye ile paylaşma kararlılığındayız” dedi.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.