Yalova Alperen Ocakları idam talep etti: Kadına yönelik şiddete karşı acil önlemler alınmalı

Alperen Ocakları Yalova İl Başkan Vekili Bekir Köse, kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve cinayet olaylarının artmasına dikkat çekerek, hükümeti acil önlemler almaya çağırdı. Köse, “Bu tür suçlar için idam cezası uygulanmalı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:20

Alperen Ocakları Yalova İl Başkan Vekili Bekir Köse, son zamanlarda ülkemizde yaşanan kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve cinayet olaylarına karşı sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Yalova’da kız öğrenci yurduna giden minibüste yaşanan taciz olayına da atıfta bulunan Köse, bu tür suçların takipçisi olduklarını vurguladı.

Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve cinayet olayları maalesef hız kesmeden devam ediyor. Yalova'da yaşanan son olay da bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Alperen Ocakları Yalova Teşkilatı olarak ilk günden beri şunu savunuyoruz; 'Kısasta hayat vardır.' Verilen cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür olayların önüne geçilemez."

"İdam cezası şart"

Köse, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin tamamen sona erdirilmesi için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi; “Bu tür vahşi suçları işleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Taciz ve tecavüz suçlarının kökünü kazımak istiyorsak, caydırıcı cezaların uygulanması şart. İdam cezası geri getirilmeli ve bu suçlar için uygulanmalıdır.”