Yalova Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü “Aday adaylığı yine yoğun olacak”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, her seçimde olduğu gibi bu yerel seçim öncesinde de aday adaylığı başvurularının yoğun olacağını düşündüklerini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 10:39
https://www.yalovahayat.com/

2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti’de aday adaylık başvuruları için de hazırlıklar başladı. Bu süreçle ilgili bilgi veren AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, bu seçimde de yoğun bir aday adaylığı başvurusu beklediklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir... “YEREL SEÇİMİN ATMOSFERİ FARKLIDIR”

Daha şimdiden partiye çok sayıda aday adayının gelip gitmeye başladığının altını çizen Güçlü, “Biz de her seçimde aday adaylığı tercihlerinde yoğun günler yaşıyoruz. Gerek teşkilat ve gerekse teşkilat dışından aday adayları çıkıyor. İlimiz ve ilçelerimizden tanınmış insanlarımız AK Parti çatısı altından seçime girmeyi gerek belediye başkan adayı ve gerekse meclis üyelikleri için tercih ediyorlar. Bu dönemde daha şimdiden aday adaylığı tercihleri ile ilgili yoğunluk yaşamaya başladık. Yerel seçimde de aday adaylığı için yoğun günlerin bizi beklediğini daha şimdiden söylemek mümkün” dedi. “Halkımız Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye güveniyor” AK Parti’ye aday adaylığının bu denli yoğun olmasının temelinde halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partiye olan güvenin yattığını belirten Güçlü, “22 yıldır vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun kurduğu partiye ilgi gösteriyor. Elbette bu alınan hizmetlerle ve Cumhurbaşkanımıza olan güvenle de doğru orantılı. Halkımız da inanıyor ki bu liderle birlikte bir ekip gelirse ilde, ilçe ve beldelerde hizmet daha çok olur. İşte aday adaylıklarında tercihin bu denli yoğun olmasının temelinde bu yatıyor” diye konuştu. “Son sözü genel merkez söyler” Aday adaylık sürecinde bu yıl titiz bir eleme yapılacağını da söylerine ekleyen Güçlü, “Genel merkezimiz yerel seçimle ilgili olarak bu yıl çok ince eleyip, sık dokuyan bir tutum ortaya koyuyor. Biz önce il yönetimi olarak bütün ilçelerimizin yönetimlerinden bir rapor istiyoruz. İlçe başkanları bu raporları hazırlıyorlar. Bize gelecek bu raporları koordinatörlerimiz Ankara’ya, genel merkeze iletecekler. Bu sürecin içinde aday adayı olacak kişilerin halk içindeki karşılıklarına bakılıyor. İlçelerin ihtiyaçlarına bakılıyor. Genel anlamda bir il ya da ilçelerin röntgeni çekiliyor. Bunun sonunda il yönetimi ve milletvekillerinin de görüşleri alınarak da aday adayları arasında adaylarımız belirleniyor. Yani son sözü genel merkezimiz söyler” dedi.