Mesut Tutuğ CHP’den Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı oldu, “ÇİFTLİKKÖY’ÜN RÖNTGENİNİ ÇEKTİM”

CHP’de belediye başkan aday adaylıklarında yoğunluk yaşanıyor. Bu çerçevede en fazla aday adayının çıktığı yer ise Çiftlikköy ilçesi oldu. Yalovalı iş adamlarından Mesut Tutuğ da CHP’den Çiftlikköy Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Tutuğ, “Çiftlikköy’ün röntgenini çektik, sorunlarını biliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 10:53

CHP’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci bugün sona eriyor. Bu çerçevede CHP Yalova İl Teşkilatı’nda da aday adaylık başvurularında yoğunluk yaşanıyor. İlçeler bazında ise en fazla aday adaylık başvurusu Çiftlikköy’de yapıldı. Yalovalı iş adamlarından Mesut Tutuğ da partisine gelerek Çiftlikköy Belediye Başkan aday adaylık başvuru formunu CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı’ya teslim etti. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ve CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı’nın da hazır bulunduğu başvuru öncesinde konuşan Tutuğ, Çiftlikköy’e olan vefa borcunu ödemek istediğini söyledi.

“Reçetesini yazdım” Çiftlikköy’ün sorunlarını bildiğini dile getiren Tutuğ, “Ben yaklaşık 4 yıl önce fiili aday adaylığımı açıklamış ve Çiftlikköy ilçesinde çalışmaya başlamıştım. Bugün nasip olursa bunu resmileştireceğim. Ben eski bir futbolcuyum. Futbolda eğer kondisyonunuz yoksa maça çıkınca maalesef 90 dakikayı bitiremezsiniz. Dolayısıyla da mağlup olursunuz. Neredeyse Mehmet Gürel’in rekorunu kıracağım. O benden daha önce başladı aday adayı olmaya. Çiftlikköy’ün röntgenini çektim. Sorunlarını biliyorum. Reçetesini yazdım. Nasip olursa 01 Nisan 2024’ten sonra operasyona başlayacak ve Çiftlikköy’ü dirençli kentler kategorisine çıkartacağız. Çiftlikköy’de siyasi güven sarsılmış durumda. CHP olarak bunu çok iyi değerlendirerek, halkın güvenini kazanmalıyız. Siyasi etik, siyasi güven ve siyasi kültürü yeniden inşa etmeliyiz. Çiftlikköy’de sorunları birlikte çözme becerisini geliştireceğiz. Yeni bir siyasi dil ve siyasi umut oluşturarak ezberleri bozacağız. Toplumsal kalkınmaya ve refaha önem vereceğiz. Dar eksenli değil, toplumsal eksenli bir yönetim oluşturacağız. İlçemizde siyaset ve hizmette tıkanmışlıklar var. Onların hepsini görüyorum ve formüllerim var. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu formülleri ilçemize taşıyacağız” dedi.

“CHP’li belediyelerin olduğu yerde konut fiyatları artıyor” CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ise Mesut Tutuğ’u kutlayarak hayırlı olması dileklerinde bulundu. Burada CHP’li belediyelerin olduğu noktalarda konut fiyatlarında artış yaşandığı yönünde bir vurgu da yapan Doğancı, “CHP tarafından yönetilen kentlerde konutların değeri yükseliyor. Daha yaşanabilir, daha doğaya ve hayvana saygılı kentler olduğunda emlak fiyatları artıyor. Bugün 3 milyon TL olan bir konut CHP’li bir belediye tarafından yönetildiğinde 4 milyon TL’ye çıkacak. Yapılacak yeni projelerle kentte konutların değerleri de paralel olarak artıyor. Bu kentte de zenginleşmeye neden oluyor. Bundan daha büyük bir yerel vaat olmaz. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; Eğer siz de oturduğunuz konutların değerlenmesini, yaşadığınız bölgelerin kıymetlenmesini istiyorsanız, CHP’li belediye başkan adaylarını tercih edin. Bu çerçevede Mesut Tutuğ’a da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Çiftlikköy, Yalova ile ayrı düşünülemez. Bunların mutlaka beraber planlanması lazım. Bu anlamda Yalova Belediyesi ve Çiftlikköy Belediyesi olarak birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Çiftlikköy il ekonomisinin yüzde 70’ine sahip” CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise Çiftlikköy’ün il ekonomisinin yüzde 70’lik bölümünün döndüğü bir yer olduğuna vurgu yaparak, “Çiftlikköy ilçemizde aday adaylığında ciddi bir teveccüh var. Bu sayıda aday adayının bulunması o adayların çevresinde kim varsa CHP’nin yanında demektir. Çiftlikköy, Yalova’nın ekonomisinin yüzde 70’nin döndüğü bir ilçe. Bana göre Yalova Belediyesi’nden daha önemli. Orada bitecek 300-400 OSB var. OSB’lerin mal alımlarının Yalova’dan yapılmasını sağlayacak yer de Çiftlikköy Belediyesi olacak. Onun için Yalova’nın kalkınmasında Çiftlikköy Belediyesi’nin ve OSB’lerin çok büyük bir önemi var” diye konuştu.

Murat Can Aytemur