Mehmet Gürel, “Yeni Yalova’yı hep birlikte oluşturacağız”

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Mehmet Gürel belediye başkanlığı döneminde yapılacak olan çalışmalarla Yeni Yalova’yı hep birlikte yeniden oluşturacaklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:48

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Mehmet Gürel, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel ile CHP Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yalova belediye başkanlığı yarışının 2 parti arasında geçeceğini ifade eden Gürel, “Yalova’da 2 partili bir seçim yaşanacak. Yani ya CHP, ya da AK Parti’nin adayı seçimi kazanacak. Kıran kırana bir seçim geçecek.  Bunu sokakta da görüyoruz. Ama benim ve partimizin seçimi bizim kazanacağımız konusunda hiçbir kuşkusu yok. Yalova Belediyesi liyakatli, Yalova’ya daha çok yakışan bir yönetime kavuşacak. Yalova’ya çağ atlatacağız. Bizim belediye başkanlığımız döneminde yeni Yalova’yı hep birlikte yeniden oluşturacağız.” dedi.

“Millet nezdinde bir ittifak olacak”

Gürel, partiler nezdinde bir ittifak olmasa da millet nezdinde bir ittifak olacağına inandığını da dile getirerek, “Millet İttifakı’nı oluşturan partiler nezdinde yerel seçimde bir ittifak yapılmadı. Her partinin kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı alındı. Ancak az önce de söylediğim gibi Yalova’da CHP ve AK Parti arasında geçecek olan 2’li bir yarışta Millet İttifakını oluşturan partileri destekleyen seçmenlerin bizi destekleyeceklerini düşünüyorum. Yani partiler nezdinde bir ittifak olmasa da millet nezdinde bir ittifak olacaktır.” diye konuştu.

“4 ana başlıkta projelerimizi hazırlıyoruz”

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Gürel, çalışmalarını 4 ana başlık altında topladıklarını vurgulayarak, “Çalışmalarımızı 4 ana başlıkta oluşturuyoruz. Bunlar Kentsel Dönüşüm, Ulaşım, kültür ve sanat ile kent estetiği başlıkları. Bu yönde hazırladıklarımız sürdürüyoruz. Projelerimizi bu ana başlıkların altında detaylandırıyoruz. Projelerimizi ilerleyen süreçte parça parça kamuoyu ile paylaşmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

“Hafif raylı sistem mutlaka olacak”

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Mehmet Gürel ilin trafik sorununa da projeleri sayesinde çözüm bulacaklarının altını çizdi. Bu anlamda geliştirdikleri bir projeyi de kısmen basın mensupları ile paylaşan Gürel, “Şehrin en büyük sorunlarından birisi durumundaki trafik konusunda da çeşitli projeler üretiyoruz. Bunlardan birisi de hafif raylı ya da raysız sistemi devreye sokmak olacak. Bu anlamda çalışmalar yapacak ve kentimize bu ulaşım modelini kazandırarak trafik sorununa bir çözüm getireceğiz” dedi.