Eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yeni il başkanı Özgür Çelik'e koltuğu devretti! Canan Kaftancıoğlu'ndan kongre sonrası ilk yorum! Kaftancıoğlu kongre sonrası ne dedi?

CHP'de Kurultaya sayılı günler kala olaylı kongreler sonrasında en fazla Kurultay delegesine sahip İstanbul'un yeni il başkanı belli oldu.  Eski CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu yeni başkan Özgür Çelik'e koltuğunu devretti. Kongre sonrasında işte bunları söyledi...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 00:54
https://www.yalovahayat.com/

CHP'de Kurultaya sayılı günler kala olaylı kongreler sonrasında en fazla Kurultay delegesine sahip İstanbul'un yeni il başkanı belli oldu.  Eski CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu yeni başkan Özgür Çelik'e koltuğunu devretti. Kongre sonrasında işte bunları söyledi...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketinin başında olduğu iddia edilirken, CHP Grupbaşkan vekili Özgür Özel'in genel başkanlığa talip olmasının yankıları hem parti içinde hem de parti dışında  halen sürüyor. 

CHP İstanbul İl Kongresi'nde iki adayın yarıştığı kongrede Değişimcilerin ve Ekrem İmamoğlu’nun adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in iken Genel Merkezin adayı eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat idi.

Genel Merkezin Cemal Canpolat’ı desteklemesi ve eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun karşı adaya açık destek vermesine rağmen İstanbul İl Kongresi’nin kazanını İBB Başkanı tarafından desteklenen Özgür Çelik oldu. Özgür Çelik’in kazanmasıyla Değişimciler kurultay öncesi büyük bir üstünlük sağladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Özgür Çelik ve Cemal Can Polat yarıştı. Başkanlık yarışını 342 oyla değişimcilerin adayı Özgür Çelik kazandı. Cemal Canpolat ise 310 oy alarak kırmızı listeyle girdiği seçimde hem başkanlığa veda etti hem de genel merkeze yakın kurultay delegelerini kaybetti.

Siyasi yasaklı eski CHP İstanbul İl Başkanı  ve Kongrede Cemal Can Polat'a destek veren Canan Kaftancıoğlu, 8 Ekim'de yapılan kongrede İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'e  koltuğunu devretti. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan Canan Kaftancıoğlu, Özgür Çelik'e koltuğunu devrettikten  sonra sosyal medya hesabında  yeni başkanla fotoğraflarını paylaştı

"Çalışmaya ve mücadeleye devam"

Koltuğunu yeni başkan Özgür Çelik'e  devreden Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf sonrasında şu açıklamaları söyledi: "17 Ocak 2018 tarihinde devraldığım ve büyük bir onurla taşıdığım İl Başkanlığı görevimi 11 Ekim 2023 tarihinde İl Başkanımız Sevgili Özgür Çelik’e devrettim. İstanbul’da partimizi daha ileriye taşıyacağından hiç kuşkum yok."  Eski başkan Kaftancıoğlu mücadele devam edeciğinin altını çizerek "Partimizin en çalışkan üyesi olmaya kararlı bir şekilde, partimizi iktidara taşımak için örgütümüzle birlikte çalışmaya ve mücadeleye devam." dedi. Partimizin en çalışkan üyesi olmaya kararlı bir şekilde, partimizi iktidara taşımak için örgütümüzle birlikte çalışmaya ve mücadeleye devam.