DEM Parti ve CHP pazarlığı gittikçe kızışıyor! İşte istenen ilçeler

CHP İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi için DEM Parti ile pazarlıklarını sürdürüyor. Ortaya atılan son iddiaya göre DEM Parti’nin Esenyurt’u istediği ortaya çıktı. Fakat kaynaklardan aktarılan bilgilere göre ise iş birliğinin yalnızca Esenyurt’la sınırlı kalmaması, diğer ilçeler için de geçerli olması talep ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 11:08

Yerel seçimlere neredeyse 2 ay gibi kısa bir süre kala partiler iş birliği ve ittifak çalışmalarına devam ediyor. CHP Lideri Özgür Özel aylar önce İyi Parti’nin kapısını çalmıştı fakat Meral Akşener yerel seçimlerde herhangi bir ittifaka dahil olmayacağını söylemişti.

İyi Parti’den olumsuz yanıt alan CHP bu kez yönünü DEM Parti’ye çevirdi. Özgür Özel özellikle İstanbul ve Ankara’da DEM Parti’nin kendi adaylarını desteklemesini talep ediyor.

Fakat yaşanan son gelişme CHP için beklenmedik oldu. DEM Parti'nin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu desteklemesini isteyen CHP'ye, bir sürpriz de eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan geldi.

Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına aday olacağı iddialarına ilişkin, "İstanbul adaylığı için, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz." açıklamasını yaptı.

Başak Demirtaş'ın bu sözlerine karşılık ise DEM Parti'den açıklama geldi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demirtaş'ın sözleriyle ilgili durumun kendileri adına sevindirici olduğunu belirterek, değerlendirmenin parti komisyonları ve MYK tarafından yapılacağını aktardı.

DEM Parti, CHP'den Esenyurt'u istiyor iddiası

Yaşanan bu son gelişme üzerine ise DEM Parti'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP’li Ekrem İmamoğlu'nu destekleme karşılığında Esenyurt ilçesini istediği iddiası gündeme geldi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın yaptığı habere göre hem Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışını hem de CHP ile ittifak görüşmelerini değerlendiren parti kaynakları, İstanbul’daki istatistiklerde “tabanın ve ağırlığın olduğunu” düşünüyor.

“Gücümüz olan her yerde yönetimde olmak istiyoruz”

DEM Partililer, “Birlikte yönetim istiyoruz. Esenyurt adının öne çıkması, oradaki gücümüzün ve iddiamızın büyüklüğünden kaynaklanıyor. Gücümüz olan her yerde yönetimde olmak istiyoruz.” değerlendirmesi yapıyor.

“Sadece Esenyurt değil, bir sürü ilçe için geçerli”

CHP ile yapılacak bir ittifakta DEM Parti’nin gücünün fazla olduğu yerlerde yönetimde olunmak istenirken parti kaynakları, “Sadece Esenyurt değil, bir sürü ilçe için geçerli. Güçler dikkate alınmalı. Örneğin Adalar ve Arnavutköy de güçlü olduğumuz yerler.” yorumunda bulunuyor.

Hilal Baldemir