CHP Yalova Başkan Adayı Gürel düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Mehmet Gürel, yerel seçimler öncesi düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğinde, yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 15:08

31 Mart Mahalli İdareler seçimi yaklaşırken saha çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Mehmet Gürel, düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğinde, Yalovalı basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte İl Başkanı İ.Erdem Doğancı, Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel ve meclis üyesi adayları da yer aldı. Burada seçim sürecine dair bir ara değerlendirmede bulunan Gürel aynı zamanda da gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Burada ilk olarak Yalova’ya dair önemli konular hakkında açıklamalarda bulunan Gürel; Donanma Tesisi, Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm, Çeşitli mahallelerde yaşanan sıkıntılar ve Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında yapılması gerekenler ile alakalı olarak görüşlerini belirtti.

"Hak ettiğimiz Yalova böyle bir Yalova mı?’’

‘’Yalova’nın 3 büyük şehir arasında daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor’’ diye belirten Gürel sözlerinde, ‘’Bizim hak ettiğimiz Yalova böyle bir Yalova mı? 3 Büyük kentin ortasında olacaksın, her türlü imkana sahip olacaksın, coğrafi ve doğal kaynaklardan dolayı avantajlı olacaksın ancak geldiğimiz pozisyonda dışarıdan gelen bir vatandaşı Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ne bırakıp hangi şehirdesin deseler burası Yalova diyemez, kimsenin aklına ben Yalova’dayım diye gelmez. Kalkınma anlamında çok daha düşük seviyelerde olan şehirlerde zannederler kendilerini’’ ifadelerine yer verdi.  Kentsel dönüşüm konusunda Yalova’nın hak ettiği yerde olmadığını da belirten Gürel devamında ise Yalova’ya dair güncel konular hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Veriler, mevcut belediye başkanı ile atbaşı bir yarış götürdüğümüz üzerine’’

Düzenlenen kahvaltı etkinliği sonlanırken, seçim sürecine dair açıklamalarda bulunmayı da ihmal etmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel konuşmasında, ‘’Bütün partiler adaylarını çıkardılar, genel seçimlerde olduğu gibi bir ittifak söz konusu değil her partinin en doğal hakkı seçimlere kendi adayları ile girmek. Şu anda benim bildiğim kadarıyla iktidar yanlıları veya muhalifler diye kümelenmeler oluşuyor ve bendeki veriler mevcut belediye başkanı ile benim atbaşı bir yarış götürdüğümüz üzerine’’ diye belirtti ve sözlerini tamamlarken, ‘’Bizler harıl harıl belediye seçimine hazırlanıyoruz, sabahın erken saatlerinden, gece geç saatlere kadar toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim bildiğimizin üzerinde çözüm önerileri varsa onları da duymaya çalışıyoruz. Mahalle mahalle veya genel olarak Yalova’da yapabileceğimiz şeyler üzerine istişarelerde bulunuyoruz. Aynı zamanda bu Pazar saat 14.00’da RDKM’de aday ve proje toplantımızı gerçekleştireceğiz ve meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber ben ve ilgili yöneticilerimiz yaklaşımlarımızı anlatacağız, tanıtacağız. Belediye meclis listemiz bütün Yalova’yı kucaklayabilecek nitelikte bir çalışma sonucu çıktı. Çok keyifli ve birbirimize inanarak beraber çalışıyoruz şu anda’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur