CHP’den yeni belediye başkan adayı isimleri! İşte belirlenen adaylar

Yerel seçimlere 2 aydan kısa bir süre kalmışken Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde hareketlilik devam ediyor. Henüz tamamı açıklanmayan adayların büyük bir kısmı daha dün akşam yayınlanan listelerle duyuruldu. Dün yapılan toplantı sonrası Ankara, Antalya ve Kocaeli dahil olmak üzere birçok il ve ilçenin belediye başkan adayları duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 11:09

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP seçim için sahaya inerken CHP ise henüz adaylarını belirlemeye devam ediyor. Dün akşam CHP'nin Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantıda, partinin 4'ü büyükşehir olmak üzere 103 il, ilçe ve beldede daha adayları belirlendi.

Parti Meclisi’nin toplantısının ardından partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Muzaffer Ertürk'ü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Zeynep Özbaş Arıkan'ı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Atasoy Bilgin'i ve Mardin Büyükşehir Belediyesine Ömer Durak'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray'da Pelinsu Yıldırım Demir'i seçerken Erzincan'da Özge Vataner, Bitlis'te Selim Suyugüzel'i ve Muş'ta ise Tuncay Canga'yı aday gösterdi.

Partinin Ankara'nın Altındağ ilçesindeki adayı Ramazan Değerli olurken, Keçiören'deki adayı Mesut Özarslan oldu Çamlıdere'deki adayı Mehmet Cengiz ve Pursaklar'daki adayı ise Halil Tuncay oldu.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Ümit Uysal aday gösterilirken, Demre ilçesinde ise Fahri Duran aday yapıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ertuğrul Tetik, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde ise Arkın Bereketoğlu aday gösterildi. Şehitkamil'de de Umut Yılmaz aday oldu. Bolu'nun Gerede ilçesinde İsmail Ayyıldız, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Tamer Mandalinci, Fethiye'de Alim Karaca ve Marmaris'te ise Acar Ünlü aday gösterildi.

Ayrıca Erzurum Aşkale'de Mustafa Emre Şenkoğlu aday olurken Hatay'ın Antakya ilçesinde Hüseyin Aksoy, Arsuz'da Sami Üstün, Defne'de Halil İbrahim Özgün ve İskenderun'da ise Mehmet Duduoğlu aday olarak gösterildi.

Kocaeli Kandıra'da Serkan Açıkgözü aday oldu. Konya Selçuklu'da ise Ahmet Ziya Güneş aday oldu.

İzmir'in Çiğli ilçesinde daha önce aday olarak gösterilen Uygar Yıldırım'ın yerine ise Onur Emrah Yıldız aday yapıldı.

Hilal Baldemir