CHP 'de Kurultay tarihi belli oldu mu? CHP Parti Meclisi bugün toplandı mı? CHP Parti Meclisi'nde alınan kararlar ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu Aday mı? CHP'de tüzük kurultayı ne zaman olacak?

CHP Parti Meclisi, 38. olağan kurultayın net olarak tarihini belirledi...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 00:01
https://www.yalovahayat.com/

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında ağır yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi ve kurultayda yeniden aday olacak olması öte yandan da Özgür Özel'in adaylığını açıklamasıyla hareketli günler yaşayaşn CHP Merkez Yürütme kararı bugün itibariyle kurultay tarihini belirledi Olaylı bir şekilde CHP'nin il kongreleri devam ederken CHP  Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında , CHP 38. Olağan Kurultayı’nın tarihini belirlemek için toplandı. Toplantıda parti meclisinin aldığı kararla CHP 38. Olağan Kurultayı’nın 4-5 Kasım’da yapılmasına karar verildi.  CHP Kurultayı'nında hareketli ve soluk soluğa geçmesi beklenirken Özgür Özel dışında başka bir aday çıkıp çıkmayacağı merak konusu.  Ana gündeminin kurultay olduğu ve yaklaşık 2.5 saat  saat süren toplantıda, CHP 38. Olağan kurultayın, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

İlk Gün Genel Başkan Seçilecek Yapılacak olan kurultayda 4 Kasım'da genel başkanlık seçimi yapılacak ve CHP delegeleri Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir seçim yapacak. 5 Kasım Pazar günü ise adeta liste savaşları gerçekleşecek ve parti meclisi üyeleri belirlenecek.  Tüzük Kurultayı ise 25-26 Kasım'da gerçekleşecek.