Çandır’dan Ak Parti Milletvekilinin sözlerine tepki

Yalova Gelecek Partisi’nden Belediye Başkan adayı olan Kürşat Emre Çandır, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın Yemen eleştirisinin ardından sitemde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 00:19

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Özkaya, İsrail’e giden ticaret gemilerini engelleyen Yemen’i, “Dünyanın en fakir ülkelerinden biri. Durduk yere ticaret gemilerini vurursanız elbette size müdahale ederler” diyerek eleştirmişti. Yalova Gelecek Partisi Belediye Başkan adayı Kürşat Emre Çandır, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın eleştirilerine karşılık sitemde bulundu.

Yalova Gelecek Partisi Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır; “Bugüne kadar sürekli AK Parti dediğim doğrudur. Ancak bu milletvekilinin ifadesinden sonra kendimi sorguluyorum. AKP sanıyorum daha uygun bir ifade olacak. Videoyu Twitter’da izledim. Hayret etmemek elde değil. Yemen gibi bir ülke, İsrail’in ticaretini etkileyecek adımlar atıyorsa, ayakta alkışlarım. Ama bu durumu eleştirenleri de anlıyorum. Ne yazık ki, ticareti insan onurundan, hayatından, şerefinden üstün tutanlar için bu durum son derece normal olabilir. Ama “durduk yere” ifadesi, ya dünyada olan biteni hiç takip etmemektir, ya da görmemek, duymamak, bilmemektir. Yazık ki ümmet sizden adım atmanızı bekliyor. Çok yazık.” Açıklamasında bulundu.

Murat Can Aytemur