Avni Kurt; Çınarcık depreme hazırlıklı olacak

CHP Çınarcık Belediye Başkan Adayı Avni Kurt “Birinci derecede deprem kuşağında bulunan kentimizde; artık kaybedecek bir dakikamız dahi olmadığı gibi, kaybedecek tek bir cana da tahammülümüz yoktur” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 03:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 03:14

“Depreme hazır bir Çınarcık’ı inşa etmek için kolları sıvayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık Belediye Başkan Adayı Avni Kurt, 31 Mart Mahalli İdareler seçimi öncesinde yürütülen adaylık çalışmaları hakkında Çınarcıklı vatandaşlara, Çınarcık Belediye Başkanı olduğu taktirde gerçekleştirmek istediği projelerini paylaşıyor. Kurt, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada “Göreve gelir gelmez, depreme hazır bir Çınarcık’ı inşa etmek için kolları sıvayacağız” açıklamasında bulanarak, depreme hazır bir Çınarcık için yapılacak faaliyetlerden bahsetti.

CHP Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt “Mevcut kat sayısını koruyarak, kentsel dönüşümü destekleyeceğiz. İmar planını bilimsel esaslarla ve STK’larla iş birliği yaparak gözden geçirecek ve gerekli revizeleri yapacağız. Deprem sonrasında kent halklarının gereksinim duyabileceği; seyyar mutfak, seyyar fırın, seyyar tuvalet, seyyar duş üniteleri, duş üniteleri, çadır, ilk yardım malzemeleri ve kurtarma ekipmanları alacağız. Deprem akabinde ilk müdahale ekiplerimizin iletişim kopuklukları yaşamamaları için, mevcut telsiz sistemini uydu destekli hale getireceğiz. Belediye bütçesine, deprem bütçesi ekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Murat Can Aytemur