Ak Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Özyiğit, İlk Projesini Kamuoyu İle Paylaştı

AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Regaip Ahmet Özyiğit, ‘Altınova İçin 20 Altın Proje’yi tanıtmaya başladı. İlçe girişindeki trafik sıkışıklığını bertaraf ederken Altınova’nın yaşam kalitesini arttıracak olan, ‘Altınova Meydan ve Battı Çıktı Projesi’ni kamuoyu ile paylaşan Özyiğit, diğer projelerini de 31 Mart’a kadar bir bir açıklamayı sürdürecek

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 00:19

Altınova ilçesindeki kronik sorunlardan birisi haline gelen ilçe girişindeki trafik yoğunluğu, AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Regaip Ahmet Özyiğit’in hayata geçireceği Altınova Meydan ve Battı Çıktı Projesi sayesinde tarihe karışacak.

‘Altınova İçin 20 Altın Proje’ başlığı ile projelerini kamuoyu ile buluşturmaya başlayan Özyiğit, ilk projenin amacı ve kazanımlarını ilçe halkına şu şekilde açıkladı; “Bilindiği gibi merkez ışıklar yıllardır trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı ile karşı karşıya kalıyor. Ancak Altınova’ya artan teveccüh ve nüfus yoğunluğu ile mevcut yapı artık ihtiyacı karşılamıyor. Ve ilçemizin girişindeki trafiği rahatlatmak için yeni bir yaklaşım gerekiyor. İşte bu noktada yeni ve ilham verici bir proje artık kaçınılmaz oluyor. Projemizin adı, ‘Altınova Meydan ve Battı Çıktı Projesi’. Bu proje sadece trafiği düzenlemekle kalmayacak aynı zamanda şehrimizin girişini daha kullanışlı hale getirerek bölgeyi sadece bir geçiş noktası olmaktan çıkartacak şehrin sakinlerini ve misafirlerini karşılayan bir alan haline gelmesini sağlayacak. Ve ilçemizin yüzüne uyum sağlayarak ilçemizin girişini daha kullanışlı hale getirecek. Bu proje sayesinde Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerinin arasındaki iki farklı alanda menfez yapılacak. Yeni bağlantılar oluşturularak alternatif caddelerin sayısı arttırılacak ve ilçemizin trafik yükü dengelenecek. Battı-çıktı sayesinde trafik yoğunluğu önlenirken ilçe girişini estetik ve işlevsel bir mekanla güzelleştireceğiz. Bu proje yaşam kalitemizi arttırarak hemşeri ve ziyaretçilerimize daha iyi bir deneyim sunacak.”