Kırmızı halı töreni değil Gazi Koşusu! Veliefendi’ye ünlüler akın etti!

Her yıl Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk onuruna Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen Gazi Koşusu'nun bu yıl 98’incisine ünlü isimler yoğun ilgi gösterdi. Gazi Koşusu’na ünlü isimlerin şıklık yarışı damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:12

Türkiye’nin en önemli etkinliklerinden olan ve 1927 yılından bugüne kadar aralıksız düzenlenen Gazi Koşusu’nun 98’ncisini, Emrah Agun’un sahibi olduğu 5 numaralı “Dragon Flame” isimli tay, jokeyi Akın Sözen’le kazandı.

2 BİN 400 METRE NEFES KESEN YARIŞ

Yaklaşık 30 bin yarış severin izleyici olarak katıldığı Gazi Koşusu heyecanı, 90 yaşındaki eski efsanevi jokey Musa Kazım Yağız’ın çaldığı zille başladı. Daha sonra safkanlar, hayatlarında sadece 1 kez koşabildikleri 2 bin 400 metrelik yarış için start makinesine girdi.

SAHİBİNE 13 MİLYON 500 BİN LİRA KAZANDIRDI

“Dragon Flame”, rakiplerini geride bırakarak rahat bir şekilde fotofiniş çizgisini geçerek şampiyon oldu. “Dragon Flame” bu sonuçla sahibine 13 milyon 500 bin lira kazandırırken, yetiştiricisine ise 3 milyon 881 bin 250 lira kazandırdı.

Yarışta ikinciliği ise 16 numaralı “Zızka” isimli safkan, jokeyi Selim Kaya ile kazandı.

Gazi Koşusu için bu yıl bir organizasyon ile Veliefendi Hipodromu’na gelen çok sayıda ünlü ve fenomen isim vardı. Aziz Yıldırım, Emre Karayel, Yavuz Bingöl, Tuvana Türkay, Yağmur Tanrısevsin, Dolunay Soysert, Ebru Cündübeyoğlu, Melodi Erbirliler Türkmen, Arda Türkmen ve Merve Dizdar gibi ünlü isimler büyük yarışın heyecanını tribünde yaşadı.

Oyuncu Esra Bilgiç

Arda Türkmen ve eşi Melodi Türkmen

Oyuncu Yağmur Tanrısevsin