Dilan Polat el konulan lüks araçlarını geri mi alıyor? Avukatı tek tek açıkladı

Tutuklandıkları dönemde tüm mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çiftinin hem kendi üzerlerine hem de şirketleri üzerine kayıtlı tüm araçlarına el konmuştu. Polat çiftinin milyonlarca lira değerindeki lüks otomobilleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilenmişti. Şimdi ise Dilan Polat’ın tahliye edilmesi üzerine lüks araçlarını geri alacağı iddiaları gündemde. Haberler yayılınca Polat ailesinin avukatı hemen açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 13:10

Dilan Polat’ın ve eşi Engin Polat’ın ‘örgüt kurma’, ‘örgüt yapısı içinde suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘yasadışı bahis’ suçlarından 27 yıla kadar hapsi isteniyor. Fakat MASAK raporlarında Dilan Polat’ın belgelerde imzası bulunmadığı gerekçesiyle istenilen tutuksuz yargılanma talebi kabul edildi.

Tutuksuz yargılanacak olan ve 19 Ağustos’ta serbest bırakılan Polat’ın ve diğer tutukluların ilk duruşması 4 Eylül’de. Dilan Polat cezaevinden çıkar çıkmaz beraberinde birçok iddia da gündeme gelmeye başladı. Bunların başında da el konulan mal varlıklarıyla ilgili konular yer alıyor.

Ünlü fenomenin avukatının, el konulan lüks araçlar için harekete geçeceği ve iadesini talep edeceği iddialar arasındaydı. Avukat Sevinç Horoz bu konuyla ilgili yapılan haberler sonrası açıklama yaparak süreci tek tek anlattı.

Dilan Polat'ın avukatı "Kamuoyu açıklaması yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Ne araçlar ne de diğer mal varlığı değerlerine ilişkin bir talep ve değerlendirmemiz olmamıştır, bu husus şuan önceliğimizde değildir" ifadelerini kullandı.

ÖNCELİKLERİ SAĞLIK

Avukat açıklamasında "Yargılama başladığında değerlendireceğiz" dedi. Ayrıca şu an önceliklerinin Dilan Polat'ın sağlığının normale dönmesi olduğunu da vurguladı.

Polat ailesinin diğer üyeleri de avukatın paylaşımını sosyal medya hesaplarında paylaşarak haberleri ve iddiaları yalanladı.