Yasemin Sakallıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Yasemin Sakallıoğlu uzun yıllardır sosyal medyada çektiği eğlenceli ve komik videolarla tanınmaktadır. Henüz 25 yaşındayken sosyal medyada paylaştığı bir taklit videosuyla gündem olan ve izlenme rekoru kıran Yasemin Sakallıoğlu’nun hayatı o videodan sonra değişti. Sosyal medyada takipçisi milyonlara ulaşan Sakallıoğlu kısa süre içerisinde TV dizilerinde rol almaya başladı. Son 2 yıldır ise dünyanın dört bir yanında kendi stand-up gösterilerini gerçekleştiriyor. Yasemin Sakallıoğlu’nun bu başarı dolu hikayesi ve hayatı da oldukça merak ediliyor. Peki, Yasemin Sakallıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 15:04

Son dönemlerde hem stand-up gösterileri ile hem de filmleri ile gündemden düşmeyen komedyen ve oyuncu Yasemin Sakallıoğlu son olarak İbrahim Büyükak ile çektiği Mutluyuz filminin fragmanı ile gündem oldu. 29 Aralık tarihinde filmi vizyona girecek olan Sakallıoğlu şu sıralar gündemden düşmüyor. Stand-up gösterileri ile hem Türkiye’de hem de dünyada birçok şehri ziyaret eden Yasemin Sakallıoğlu’nun gösterilerinde neredeyse izdiham yaşanıyor. Oldukça sevilen bir komedyen olan Yasemin Sakallıoğlu hakkında merak edilenler de araştırılıyor. Peki, Yasemin Sakallıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

Fenomen, oyuncu ve komedyen olan Yasemin Sakallıoğlu tanınmasını annesinin taklidini yaptığı videoya borçlu olduğunu söylüyor. Sakallıoğlu’nun annesinin taklidini yaptığı esnada arkadaşları tarafından çekilen videosunu sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından bir gün içinde izlenme rekorları kıran video haber bültenlerine çıkınca Sakallıoğlu tanınmaya başladı.

Bu noktadan sonra sosyal medyada takipçisi artan ve videoları milyonlarca izlenen Yasemin Sakallıoğlu dizilerden teklif almaya başladı. Bir yandan dizilerde rol alan Yasemin Sakallıoğlu diğer yandan sosyal medya hesabında videolar çekmeye devam ederek aynı zamanda hem dizi hem de film senaryoları yazmaya başladı. Sakallıoğlu sosyal medya videolarında kendi kendine yarattığı bir karakter olan Zengo karakteri için bir film senaryosu yazdı ve hayata geçirdi. Sakallıoğlu’nun hem yazıp hem de oynadığı Zengo filmi 2020 yılında vizyona girdi.

Yasemin Sakallıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Youtuber, oyuncu, yönetmen ve senarist Yasemin Sakallıoğlu, 22 Nisan 1988 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Sakallıoğlu’nun baba tarafından aslen Sakaryalı, anne tarafından ise aslen Rizeli bu yüzden çoğu videosunda şiveli konuşan Sakallıoğlu’nun bu halleri büyük beğeni topluyor. 6 yaşına kadar Rize'de yaşayan Yasemin Sakallıoğlu, 6 yaşından sonra İstanbul’a geldi.

Liseden mezun olduktan sonra bankacılık yapmaya başladı ve yaklaşık 7 yıl bankacılık sektöründe çalıştı fakat bu dönemde oyunculuğa komediye olan merakı asla eksilmedi. Her zaman yazmaya devam etti. Videolarıyla tanınıp usta tiyatrocular ile çalışmaya başlayınca eğitim anlamında kendini eksik hissedip konservatuara girdi. Oyunculuk eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nde alırken dizi projesi yüzünden eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

2014 senesinde 'Bizum Hoca' adlı filmde rol alan Yasemin Sakallıoğlu, daha sonra 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde rol aldı ve buradaki karakteriyle çok beğenildi. Dizide, Hızır Çakırbeyli’nin kız kardeşi Lütfiye karakterini canlandırdı. Bu diziden ayrılmasının hemen ardından Gülse Birsel’in kaleme aldığı 'Jet Sosyete' adlı televizyon dizisinde de 'Kumsal' karakterini canlandırdı.

Dizinin ardından 2020 yılında kendi kaleme aldığı Zengo filmini Şahan Gökbakar’ın yönetmenliğinde çekti ve başrol olarak yer aldı. Gişede büyük başarı elde eden filmden sonra bu kez de kendi stand-up gösterisini hazırladı. Son 2 yıldır hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok yerinde kendi stand-up gösterisini sahneliyor.

22 Nisan 1988 doğumlu oyuncu, 2022 itibarıyla 34 yaşında ve boğa burcudur. Babası Sakarya annesi Rizeli olan Yasemin Sakallıoğlu İstanbul’da büyümüştür. Yasemin Sakallıoğlu, 11 Mart 2021 tarihinde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz setinde tanıştığı Burak Yırtar ile nikah masasına oturdu.

Hilal Baldemir