Ogün Samast kimdir? Ogün Samast nereli? Ogün Samast kaç yaşında?

Bütün Türkiye’nin Hrant Dink cinayeti ile tanıdığı ve bir döneme bomba gibi düşen isimlerden biri olan Ogün Samast geçtiğimiz günlerde Hrant Dink cinayetinden tahliye olarak yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu. Agos Gazetesi binası önünde gazetenin genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink’i öldürdüğü için tanınan ve o günden bu zamana cezaevinde bulunan Ogün Samast tahliye oldu. Tahliyesinin büyük bir kesim tarafından tepki görmesinin ardından arama motorlarında Ogün Samast kimdir sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Ogün Samast kimdir? Ogün Samast nereli? Ogün Samast kaç yaşında? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:06

Son günlerde medyada adından sıkça söz edilen Ogün Samast, 19 Ocak 2007 tarihinde, İstanbul'un Osmanbey semtinde Halaskargazi Caddesi üzerinde Agos gazetesi binası önünde gazeteci Hrant Dink'i öldüren kişi olarak tanınmıştır. Yargılandığı davadan 22 yıl 10 ay hapis cezası aldıktan sonra 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Başta Hrant Dink’in ailesi olmak üzere Türkiye’de çok büyük tepkilere neden olan tahliyenin ardından yeniden gündeme gelen isim arama motorlarından araştırılmaya başlandı. Peki, Ogün Samast kimdir? Ogün Samast nereli? Ogün Samast kaç yaşında? İşte detaylar…

Ogün Samast kimdir?

28 Haziran 1990 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğan Ogün Samast aslen Trabzonludur. Ogün Samast’ın sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünya basınında da tanınmasına neden olan şey, 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul'un Osmanbey semtinde Halaskargazi Caddesi üzerinde Agos gazetesi binası önünde gazeteci Hrant Dink'i öldüren kişi olmasıdır. Samast bu cinayeti işlerken henüz 17 yaşındaydı ve bir azmettiricisi olduğu düşünülüyordu.

Ortaokul mezunu olan ve lise birinci sınıftan okulu bırakan Ogün Samast'ın girdiği tüm işlerden uzun zaman geçmeden ayrıldığı biliniyordu. Samast, ailesi tarafından "sakin ve uysal" biri olarak tanımlanırken, arkadaşları arasında "agresif ve kavgacı" olarak tanınırdı, hatta bu agresif tavrı yüzünden girdiği yerel bir futbol takımından atılması olayı da sık sık gündeme gelir.

Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, Ogün Samast tarafından 19 Ocak 2007 tarihinde kendisine ait gazete bürosunun önünde üç el ateş edilerek öldürüldü.

Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast, oğlunu televizyonda cinayet zanlısı olarak görünce hemen polisi arayıp oğlunu ihbar etti. Cinayetin ertesi günü 20 Ocak 2007 tarihinde, Smast olaydan 36 saat sonra Samsun Otogarı'nda Trabzon'a gitmek üzereyken jandarmalar tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Samast, cinayeti işlediğini itiraf etti ve "hiçbir pişmanlık duymadığını" dile getirdi.

Suç işlerken henüz 17 yaşında olması sebebiyle çocuk mahkemesinde yargılandı ve 22 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Ogün Samast nereli?

İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Ogün Samast aslen Trabzon Düzköylüdür.

Ogün Samast kaç yaşında?

1990 doğumlu olan Ogün Samast 33 yaşındadır.

Hilal Baldemir