Ecem Erkek kimdir? Ecem Erkek nereli? Ecem Erkek kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Altın Kelebek Ödül Töreni’nde "En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü alan Ecem Erkek ödülü alırken yaptığı konuşmada sokak hayvanlarına sahip çıkılması ve korunmasına dikkat çekti ve gelen konuklardan büyük alkış topladı. Bu konuşmanın ardından sosyal medyada gündem olan Ecem Erkek hakkında merak edilenler arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Ecem Erkek kimdir? Ecem Erkek nereli? Ecem Erkek kaç yaşında? Ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 15:05

Pazar akşamı canlı olarak ekranlara gelen Altın Kelebek ödülleri 49. kez sahiplerini buldu. Sanat camiasından yüzlerce ismin katıldığı gecede renkli ve duygusal anlar yaşandı. Gecenin açılış şovunu İrem Derici yaparken ödüller bir bir sahiplerine teslim edildi. Gecede en önemli ödüllerden birini alan isim de Ecem Erkek oldu. "En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü alan Ecem Erkek geceye damga vuran bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından sosyal medyada Ecem Erkek ile ilgili birçok şey merak edildi. Ecem Erkek kimdir? Ecem Erkek nereli? Ecem Erkek kaç yaşında? Ne iş yapıyor? İşte detaylar…

Ecem Erkek kimdir?

Türkiye’nin en başarılı kadın komedi oyuncuları arasında gösterilen Ecem Erkek bu sıfatı Altın Kelebek ödülüyle taçlandırdı. Ecem Erkek 24 Haziran 1989 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Ecem Erkek aslen Sivaslıdır. 2006 yılında Ankara Ömer Seyfettin Lisesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine oyunculuktan devem etmeye karar vererek, 2007-2008 yılları arasında Mamak Belediyesi Konservatuvarında tiyatro eğitimi almıştır. Ardından, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu'nda diksiyon eğitimi dersleri almıştır.

2009 yılında ise Ankara Sanat Tiyatrosu'nda kursiyerlik yaparak tiyatro alanında deneyim kazanmaya başlamıştır. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Ana sanat Dalı bölümünü kazanmış, 2015 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Oyunculuk kariyerine ilk olarak tiyatro oyunları ile adım atan Erkek, birçok ünlü yapımda yer almıştır. İlk olarak "Amerikan Rüyası," "Woyzeck," "Üç Kuruşluk Opera," "Tersine Dünya," "Romeo & Juliet," ve "Şark Dişçisi" bulunmaktadır.

Başarılı oyuncu tiyatronun ardından ilk 2017 yılında televizyon ekranlarına çıkmıştır ve “Hayat Sırları” dizisi ile izleyicinin karşısına geçmiştir. Ardından Hakan: Muhafız" dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2020 yılında 46. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncu ödülünü almaya hak kazandı.

2021 yılında Yılmaz Erdoğan'ın "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" adlı tiyatro eserinden uyarlanan filmde "Gülseren Biröz" karakterini canlandırdı. Bu yapımla da seyirciden büyük bir beğeni topladı.

Ecem Erkek son olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 49. Altın Kelebek ödüllerinde "En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü aldı. Bu ödülü alırken geceye damga vuran bir konuşma yaptı. Ecem Erkek konuşmasında, "Minicik bir şeyden bahsedeceğim. Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak olan ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek" diyen Ecem Erkek konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Fakat sokaklarda onun kadar şanslı mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak olan, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim. Çok teşekkür ederim."

Ecem Erkek bu konuşmanın ardından geceye katılan konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Sosyal medyada gündem olan konuşmanın ardından Ecem Erkek’i destekleyenlerin yanı sıra Gazze’de ölen çocuklar için tek kelime edilmezken köpekler için gösterilen duyara tepki gösterenler de oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları gece boyunca iki kişi dışında hiç kimsenin Gazze’de yaşanan zulme ses çıkarmamasına tepki gösterirken ünlü isimleri samimiyetsizlik ve duyarsızlıkla suçladı.

Ecem Erkek nereli?

Ecem Erkek Ankara’da dünyaya gelmiştir fakat aslen Sivas İmranlılıdır.

Ecem Erkek kaç yaşında?

1989 doğumlu olan Ecem Erkek 34 yaşındadır.

Ne iş yapıyor?  

Ecem Erkek tiyatro oyunculuğunun yanı sıra stand-up gösterileri yapmaktadır. Filmlerde yer almanın yanı sıra komedi programlarında da skeçlerde yer almaktadır. Ayrıca şarkı seslendirmeleri de yapmaktadır.

Hilal Baldemir