Ece Alton kimdir? Ece Alton Son Hali? Ece Alton kaç yaşında?

Yeşilçam’ın efsane isimleriyle aynı yapımlarda rol alan ve çok küçük yaşlardan itibaren sinemaya adım atan herkesin Fatoş olarak tanıdığı Ece Alton şimdilerde görenleri şaşırtıyor. Ece Alton Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Garip filmindeki Fatoş karakteriyle herkesi kendine hayran bırakmış ve üstün bir performans sergilemiştir. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala oldukça sevilen Garip filminin Fatoş’u Ece Alton’un yıllar içindeki değişimi görenleri şaşkına çeviriyor. Peki, Ece Alton kimdir? Ece Alton Son Hali? Ece Alton kaç yaşında? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 13:57

Özellikle usta oyuncu Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Garip filmiyle tanınan ve herkesin sempatisini toplayan Ece Alton’u gören tanıyamıyor. 1986 yılında vizyona giren Garip filmiyle ilk kez seyirci karşısına çıkan Ece Alton, Fatoş karakteri ile herkesi kendine hayran bırakmıştır. Kemal Sunal ile olan diyalogları ile seyirciyi ekrana kitleyen Ece Alton 1986 yılından bu yana bambaşka biri oldu. Peki, Ece Alton kimdir? Ece Alton Son Hali? Ece Alton kaç yaşında? İşte merak edilen soruların cevabı…

Ece Alton, çocuk yaşında sergilediği oyunculuk performansıyla sinema severleri kendine hayran bırakmış, büyük usta Kemal Sunal ile birlikte milyonların gönlünü fethetmişti.

Ece Alton kimdir?

Tam ismi Oya Ece Alton olan oyuncu 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Çok küçük yaşlardan itibaren oyunculuk kariyerine atılan Ece Alton kariyerine ilk olarak Kemal Sunal ile oynadığı Garip filmi ile başlamıştır. Alton oyunculukta olduğu kadar eğitim hayatında da başarılı olmuştur.

Herkesin gönlünü fetheden oyuncu İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur.

Ece Alton Garip filminden sonra oyunculuğa devam etmiştir ve TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gecenin Öteki Yüzü isimli dizi ve Keşanlı Ali Destanı, Beyaz Bisiklet, Arka Sokaklar ve en son 2006 yılında İmkansız Aşk gibi projelerde rol almıştır.

Bu projelerden sonra oyunculuğu bırakan Ece Alton turizm sektörüne geçiş yapmıştır ve Alarga Small adlı 5 yıldızlı bir otelin işletmeciliğini yapmaya başlamıştır.

Ece Alton'un günümüzde hala işletmeciliğini üstlendiği Assos Alarga Small Otel, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyünde tarihi dokusuyla ve doğal güzellikleriyle ünlü Assos yakınlarında yer alıyor.

Ece Alton Son Hali?

Garip filmindeki Fatoş karakteriyle herkes tarafından beğeni toplayan Ece Alton’un son hali ise merak konusu olmuştur. Kullanıcılar arama motorlarında Ece Alton son hali şeklinde aramalar yapmaktadır. Garip filminden bu yana geçen uzun yıllardan sonra Ece Alton’u görenler tanıyamıyor. O zamanlar küçük bir kız çocuğuyken şu an orta yaşlı bir kadındır.

Ece Alton kaç yaşında?

1980 doğumlu olan Ece Alton şu an 43 yaşındadır.

Hilal Baldemir