Züccaciye ürünlerini almak bile zorlaştı

Ekonomik krizin sürmesiyle birlikte halkın alım gücünün düşmesi beyaz eşya, mobilya, züccaciye, ev tekstili gibi bütün ev gereçlerini kapsayan ürünlere de yansımaya devam ediyor. Ekonomik daralmayla beraber züccaciye ürünlerinin fiyatları da gün geçtikçe artıyor. Tüketicilerin olmazsa olmazı ev eşyası ürünlerini almak geçen yıllara göre daha da zorlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 16:12

Başlıca ev eşyaları olmak üzere birçok ihtiyacın karşılanabildiği Yalova Uygun Avm geniş ürün yelpazesiyle Yalovaların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yalova’da on yılı aşkın süreyle hizmet vermeye devam eden Uygun Avm bulundurduğu ev eşyaları, yemek takımları, kırtasiyelik ürünler ve hediyelik eşyalarla dikkat çekiyor. Yalova’da uzun bir süredir bu sektörde olduğunu belirten mağaza yetkilisi, başta Yalova olmak üzere tüm ülkeyi etkileyen ekonomik krizin züccaciye ürünlerine nasıl etki ettiğiyle ilgili yalovahayat.com’a açıklamalarda bulundu.

“Ekonomiyi iyice toparlayamaz olduk”

Züccaciye, ev tekstili gibi bütün ev gereçleri ürünlerinin tamamını mağazasında barındırdığını açıklayan mağaza yetkilisi, “Müşteriler mağazamızda genelde mutfak ürünlerine yöneliyor olsa da işletmemizde ihtiyaç gören birçok ürünümüz olduğu için hepsine ilgi var. Malum alım gücü sürekli artan zamlardan sonra büyük bir oranda düştü bu da bizim satışlarımızı doğrudan etkiliyor. Alım gücü şu an için daha da düşmüş durumda, bu krize karşı vatandaş hiçbir şekilde sözünü geçiremiyor. Biz esnaflar da bu durumdan fazlasıyla mağdur oluyoruz. Özellikle son yıllarda ekonomiyi iyice toparlayamaz olduk. İnsanlar almak istedikleri ürünleri hep öteliyor, geciktiriyor bu ayı atlatayım sonraki ay bakarım diye bu şekilde planlarını ertelemek zorunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Umduğumuzu bulamadık”

Önceki yıllara oranla genel anlamda işlerin bir hayli düşük kaldığını belirten mağaza yetkilisi, “Yaz neredeyse bitti ama beklediğimiz hareketliliği göremedik. Daha önceleri şehir dışından gelen tatilciler de olurdu bizler de ona göre kazanırdık, bütçemizi oluştururduk şimdi ise her şey belirsiz. Bir yerden alıp diğerine koyuyoruz yine de yettiremiyoruz. Sadece etkilenen bizim işletmemiz değil çevre esnafıyla ne zaman görüşsek aynı tepkileri alıyoruz. Yaza girerken beklentimiz yüksekti ama umduğumuzu pek bulamadık” diye konuştu.

“Hepimiz kazanalım”

Müşterilerin alım gücü artsın diye ürünlerinde indirim ve kampanya yaptıklarına da vurgu yapan mağaza yetkilisi, “Ciddi anlamda alım gücünün düştüğüne şahit oluyoruz. İnşallah bu zorlu süreci ülke olarak birlikte aşarız beklentimiz o yönde. Herkesin gelir seviyesinin yükselmesini, alışveriş yapmasını, ihtiyaçlarını karşılayabilmesini bekliyoruz, istiyoruz. Hem müşteri mutlu olsun hem de biz mutlu olalım; hepimiz kazanalım” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi