Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim?

Yerel seçimlere 2 aydan kısa bir süre kalmışken partiler 20 Şubat tarihinde kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kurumu’na teslim etmeye hazırlanıyor. Kesin aday listelerinin teslimi öncesi aday açıklama süreci hız kazanırken partiler nerdeyse bütün il ve ilçelerde yarışacak adaylarını duyurdu. AK Parti saha çalışmalarına başlarken CHP’de geçtiğimiz hafta aday tanıtımını tamamladı. Öte yandan seçime tek başına girecek olan Zafer Partisi de adaylarını duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nı tanıtan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ seçime hazırız mesajı verdi. Peki, Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 13:02

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Ulus bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir öneme sahip olan 1'inci TBMM binası (Kurtuluş Savaşı Müzesi) önünde yaptığı açıklamada, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayını tanıttı.

Özdağ, Ankara'yı yeniden canlandıracak, 21'inci yüzyıla taşıyacak bir belediyecilik anlayışıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yönetilmesini hedeflediklerinin altını çizerek Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Bartu Soral'ı duyurdu. Özdağ, "Bartu Bey, deneyimli bir ekonomist. Kalkınma ekonomisi konusunda birçok ülkenin kalkınma programlarını yönetmiş bir kalkınma iktisatçısı, proje insanı olarak Zafer Partisi'nin siyasi vizyonunu en iyi temsil eden kişilerden birisi. Uzun mesleki yaşamı içerisinde sahip olduğu deneyimleri Ankara'nın daha iyi yönetilmesi, ekonomik cazibe merkezi olması ve uluslararası piyasaları gayet yakından bilmesi ve iyi tanıması neticesinde Ankara'ya verimli kaynakları da aktarabilecek projeler dosyasıyla seçimlere doğru yürüyor." dedi.

Ankaralı vatandaşları Zafer Partisi adayı Bartu Soral'a oy vermeye davet eden Özdağ, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'sını 21'inci yüzyılına taşımak, modern proje yönetimi ve anlayışıyla yönetilmesini sağlamak için Bartu Soral'ı desteklemeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Ankara’nın konut sorununu çözeceğiz"

Bartu Soral ise, "Burada, 1'inci Meclis'in önündeyiz, Kuvayımilliye’nin kalbindeyiz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yerdeyiz. O inançla buradayız. Ankara'mız o günlerde bir şehir ve bölge planıyla gelişmeye başladı ama ne yazık ki devamında şehir ve bölge planlaması nedir, ulaşım nasıl rahatlatılır, insanların konut sorunu nasıl çözülebilir; bunu unuttuk. Bugün Ankaralı, büyük bir trafik sorunuyla, büyük bir konut sorunuyla karşı karşıya. Ankaralıların takdiri olursa başkan olduğumuzda öncelikli olarak Ankara'nın konut sorununu, kira sorununu, ev fiyatlarını planlı şekilde çözeceğiz. İkinci olarak yarım saatlik yolu 1,5 saatte gitmeyeceğiz. Yapacağımız çok şey var. İlerleyen günlerde bunları açıklayacağız. İnşallah güzel olacak, iyi olacak." dedi.

2009 yılında Birleşmiş Milletlerdeki görevinden ayrılarak yurda dönüş yapan Soral, hem akademik çalışmalarına devam etmiş ve bu süreçte Başkent Üniversitesi’nde ders vermiş, çeşitli gazetelerde köşe yazmış, çeşitli söyleşiler yapmış, konferans ve sempozyumlarda tebliğ sunmuş, hem de büyük çaptaki yatırımlar için uluslararası finansman arayışında olan şirketlere danışmanlık yapmıştır. Günümüzde aktif olarak Azerbaycan’da yatırımları bulunan ve Orta Asya ülkeleri ile iş birlikleri üstüne çalışan Soral, Türk firmaların başta Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere uluslararası pazarlara açılmalarına destek olarak Türk firmaların uluslararası finansmana erişimlerine yardımcı olmaktadır.

Hilal Baldemir