Yürüyüş severlere Yalova'da birbirinden güzel tavsiyeler

Yalova’da yer alan tam 19 nokta yürüyüş severlerin beğenisini topluyor. Bu yerler kısa veya zorlu parkurlardan oluşurken, ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşatıyor. Detayları siz değerli Yalova Hayat okurları için haberimizde derledik. İşte detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 10:11

Gerek muhteşem doğası gerek her yere yakınlığı gerekse de sakinliği ile çok sayıda vatandaşın beğenisini toplayan, Türkiye’nin yüzölçümü olarak en küçük ili olan Yalova, bünyesinde yürüyüş severler için tamı tamına 19 farklı alan bulunduruyor. Bu yerler kolay ve kısa yürüyüş severler için uygun olduğu kadar, zorlu ve çetin şartlarda yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlara da imkan sağlıyor. Doğa içerisinde muhteşem manzaralara tanık olmanın mümkün olduğu bu parkurlar aynı zamanda da ziyaretçilerine temiz havanın keyfini çıkarma şansı tanıyor.

Doğal güzellikleri ve çeşitli yürüyüş parkurlarıyla yürüyüş severler için ideal bir destinasyon sunan Yalova, ziyaretçilerin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Yürüyüş için bir parkur seçerken, kondisyon seviyenizi ve ne tür bir deneyim istediğinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Kolay ve kısa bir yürüyüş arıyorsanız, Yürüyen Köşk Parkı veya Termal Kaplıcaları iyi bir seçimdir. Daha zorlu bir yürüyüş arıyorsanız, Delmece Yaylası veya Karlık Yaylası'nı deneyebilirsiniz.

 

Yalova'da her seviyeden yürüyüşçü için çeşitli yürüyüş parkurları bulunmaktadır. İşte en popüler parkurlardan birkaçı;

-Aktoprak/ Keramet

-Çaldere

-Delmece/Karlık/Aldere/ Onno Tunç

-Elmalık /Sugören/ Elmalık

-Gökçedere /Yatakkaya /Sudüşen

-Hamzalı /Beşpınar /Kapılıçınar

-Sugören /Elmalık

-Sugören /Çukurköy

-Safran /Balkaya/ Paşakent

-Soğucak/ Reşadiye /Yangın Kulesi

-Teşvikiye /Erikli Şelaleler

-Teşvikiye Mera Ve Su Düşen Şelaleleri

-Kurtköy /Sarıkaya Bahçe

-Güneyköy/Beşpınar

-Aktoprak / Keramet Ilıcası

-Aldere/Karlık/Delmece

-Sugören/Keramet Ilıcası

-Güney/Solucak Yangın Kulesi/Solucak Kalıcı Konutlar

-Sugören/Höyüktepe/Burhaniye Beşpınar Yaylası

Murat Can Aytemur