YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay Bilim Kurulu Toplantısına katıldı

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Bilim Kurulu Toplantısına katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 09:11

27-28 Haziran 2024 tarihleri arasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın faaliyetlerine ve çalışma alanlarına katkı sağlanması amacıyla oluşturulmuş olan Bilim Kurulu Komisyonları Ankara’da bir araya geldi. Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın açılış töreni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi’nden de bu önemli programa katılım sağlandı. YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay oluşturulan Aile ve toplum, çocuk, kadının güçlendirilmesi, engelli ve yaşlı başlıklı komisyonlardan “kadın istihdamı, dijital şiddet dahil kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadın girişimciliği, kadın kooperatifleri, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımı, kadın ve medya ve iklim değişikliğinin kadınlar ve kız çocukları üzerinde ortaya çıkarabileceği sorunlara” ilişkin konuların tartışıldığı “Kadının Güçlendirilmesi Komisyonunda yer alarak Komisyona katkı sağladı.

Murat Can Aytemur