YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, "Festivallerle Yalova'yı marka şehir yapacağız"

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek Yalova'yın ulusal ve uluslararası festivallerle marka bir şehir yapmak adına üzerlerine düşen ne varsa yaptıklarını yapmayı da sürdüreceklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 11:18

Yalova Valiliği başkanlığında ilde düzenlenecek olan festivallerin takvimi neredeyse ortaya çıktı. Düzenlenecek olan bu festivalerin paydaşlarından birisi durumundaki YTSO'nun başkanı Cemil Demiryürek de yaptığı açıklama ile festivallerin Yalova'nın sosyal, kültürel, turistik ve ekonomik gelişimi açısından ne denli önem taşıdığına vurgu yaptı. Yalova'nın düzenlenecek olan bu festivaller sayesinde marka şehir olacağına olan inancını da dile getiren Demiryürek, "Günümüzde festivaller önemli ekonomik işlevlere sahiptir, çeşitli sanat ve kültürel gösterilerin yapılması, şehrin marka haline gelmiş yöresel ürünlerinin tanıtılması ulaşım, konaklama, yiyecek içecek, kıyafet ve hediyelik eşya gibi bir çok bileşeni ile etkinliklere ekonomik boyut kazandırmaktadır. Festivallerin şehre ekonomik getirisi yanında şehrin ulusal ve uluslararası alanlarda da tanıtımına, turizmine büyük katkı sağladığı tüm dünyadaki örneklerinden gözlemlenmektedir. Festivaller amacına uygun bir şekilde organize edildiklerinde ve iyi yönetildiklerinde ilin sosyal ve kültürel gelişimi ile turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin  ekonomisinin gelişimine katkı sağlamakla birlikte Yalova’nın bir kültür şehri , sosyal alanları etkinlikleri çok fazla olan bir şehir olarak marka haline gelmesine de katkı sağlıyoruz." dedi.

Festivaller Aronya Festivali ile start alacak

Yalova'da festivallerin başlangıcı Ağustos ayında yapılacak olan Aronya Festivali ile yapılacak. Bu festivali Yalova Film Festivali'nin izleyeceğini dile getiren YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, "Yalova Valimiz Sayın Dr.Hülya Kaya başkanlığında yapılan ve tüm belediye Başkanlarımızında katılım sağladığı ve destek verdiği toplantıda  alınan karar doğrultusunda düzenlenecek festivallerle Yalova’nın güzelliklerini tanıtma fırsatı bulacağız. Ağustos ayının sonlarında Aronya festivali ile başlangıç yapılarak Ekim ayında Yalova Film Festivali, şehrimizin diğer markaları kivi ve çiçek festivalleri ile Yalova marka şehir olma adına büyük bir adım atmış olacak." diye konuştu. 

Süs Bitkileri Fuarı ve Çiçek Festivali 2025'de

Yalova açısından oldukça büyük bir öneme sahip olan Süs Bitkileri Fuarı ise Çiçek Festivali ile birlikte Yalova'ya geri dönüyor. Bu konuda da bilgiler veren Demiryürek, "Süs Bitkileri Fuarı, Çiçek Festivali YTSO olarak bizim çok önem verdiğimiz bir konu inşallah 2025 yılında daha önceleri yapmış olduğumuz etkinliklerden çok daha büyük ve görsel olarak çok daha iyi hazırlanmış bir festival olarak gerçekleştireceğiz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Tüm kurumlarımız destek olacaklar.  Yalova dendiğinde süs bitkileri, aronya ve kivi nin herkesin aklına gelmesini sağlayacağız." şeklinde konuştu. 

"Herkese büyük görev düşüyor"

Yalova'nın tanıtımı, turizminin geliştirilmesi anlamında herkese görev düştüğünün de altını çizen Demiryürek, "İlimiz Termali, kaplıcası, şelaleleri, yaylaları, denizi, ormanları, kumsalları, eşsiz doğasıyla turizm için bir çok zenginliğe sahip, bu potansiyelimizi önemli bir yerlere taşımak için herkese görev düşüyor, hep birlikte turizmin gelişmesine odaklanmalıyız. Kentimizi daha iyi tanıtmak adına festivaller büyük fırsat olacaktır. Bu sayede sadece ülkemizde değil dünya çapında tanınan bir şehir haline gelinecektir, markalaşmış bir kent olarak bilinirliliğimiz artacaktır.Tüm paydaşlarla birlikte YTSO Yalova’nın tanıtımı için gerekli tüm çabayı sarfedecektir, şehrimizde festivaller için oluşan sinerjinin süreklilik kazanması ve kentimize fayda sağlayacak çalışmalar içinde yer almaya devam edeceğiz." dedi.