YSK seçim öncesi kararını duyurdu! Yalnızca 350 kişi!

Yüksek Seçim Kurulu seçime 4 aydan kısa bir süre kala 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için uygulanacak bir kararı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:18

Yerel seçimlere kısa süre kala partiler seçim çalışmalarına hız verdi. Aday adaylığı başvuruları sona ererken şimdi ise partilerin adaylarını açıklamaları bekleniyor. Seçim takvimi resmi olarak 1 Ocak 2024 itibariyle başlayacak. Partiler bu tarihten itibaren adaylarıyla seçim çalışmaları yürütecekler.

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala partiler hazırlıklarını yaparken Yüksek Seçim Kurulu da seçime ilişkin kararlarını yavaş yavaş açıklamaya başladı.

Resmi Gazete'de yayınlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, seçimlerde kullanılacak her türlü seçim malzemesinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanarak ilçe seçim kurullarına gönderilmesi işlemleri için bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağı konusunda tespit gerçekleştirildi.

YSK, seçimlere ilişkin aldığı ilk kararı duyurdu. Seçmenlerin en az iki seçim türü için bir sandıkta oy kullanmaları gerektiğinden tasarruf ilkeleri göz önüne alınarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 olarak belirlenmesine karar verildi.

Buna göre her sandık için oy kullanacak seçmen sayısı 350 olarak belirlendi.

Hilal Baldemir